VENDA IL·LEGAL

Confiscades 400.000 dosis de compostos nutricionals adulterats

Una banda venia sense informar productes amb fàrmacs contra la disfunció erèctil

20190318 429626 opxilas 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia i l’Agència Tributària han desarticulat un grup que venia a través d’internet compostos nutricionals adulterats amb medicaments potencialment perjudicials per a la salut, en una operació que s’ha saldat amb 18 detinguts i gairebé 400.000 dosis intervingudes.

Els productes "nutricionals" que venia aquesta xarxa procedien de la Xina, es distribuïen per via postal a clients d’Espanya, França, Alemanya, Itàlia i el Regne Unit i estaven adulterats amb tadalafilo i sildenafilo, dos medicaments contra la disfunció erèctil que no s’esmentaven en la seva composició i que poden resultar perills per a persones susceptibles de patir reaccions adverses al consum d’inhibidors de l’enzim fosfodiesterasa-5.

Aquest grup operava des de l’illa de Tenerife, tot i que tenia a Elx (Alacant) el seu centre logístic per a l’emmagatzemament i distribució dels enviaments, segons informen la Policia i el Ministeri d’Hisenda en un comunicat conjunt.

En l’operació, s’han realitzat 19 registres, amb el resultat de 18 detencions: onze a la província de Santa Cruz de Tenerife, cinc a Alacant, una a Las Palmas i una altra a Granada.

A més de les gairebé 400.000 píndoles requisades, els agents han confiscat en aquests registres50.000 euros en efectiu, 27 telèfons mòbils i 22 ordinadors portàtils.

Medicaments il·legals

Les autoritats van començar a investigar aquest grup al tenir coneixement de l’existència d’una pàgina web que comercialitzava medicaments il·legals, camuflats sota l’aparença de complements nutricionals i amb diferents marques.

Amb la col·laboració de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan), es va esbrinar que la venda del producte la realitzava una persona des de Santa Cruz de Tenerife.

La Policia i l’Agència Tributària van descobrir després que aquest individu oferia, a més, "altres productes d’idèntiques característiques en diferents pàgines web".

Notícies relacionades

"Després de diverses indagacions, els agents van esbrinar que la xarxa tenia el seu centre neuràlgic a Tenerife, on residia la cúpula pseudoempresarial i des d’on controlaven a través de pàgines web, un negoci il·legal d’elevats beneficis", afegeix el comunicat.

La Policia remarca que aquest grup no només venia productes il·legals, sinó també "amb un elevat risc per a la salut" dels consumidors per les combinacions i principis actius no declarats que contenien les píndoles.