A Màlaga

Detingut per haver intentat asfixiar la seva exparella davant la mirada còmplice d'un fill d'ella

L'arrestat tenia set reclamacions judicials per causes diferents, totes per al seu ingrés a la presó

poli

poli

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un home de 44 anys i nacionalitat espanyola ha sigut detingut per agents de la Policia Nacional per presumptament haver robat i intentat asfixiaramb un llençol la seva exparella. Així mateix, ha sigut arrestat un fill de la víctima, que hauria acudit a la vivenda de la seva mare en companyia del principal investigat i no hauria fet res per impedir l’agressió i el consegüent robatori. Tots dos estan en presó preventiva.

Els fets es van produir el 29 de gener passat en un domicili de Màlaga quan una dona rebia la visita inesperada del seu excompany sentimental i un fill d’ella. Després de fer-los passar, i transcorregut un breu espai de temps, la que va ser la seva parella va agafar un llençol de l’immoble, va envoltar el coll de la dona amb la tela i va començar a asfixiar-la, tot això davant de la passivitat del tercer dels implicats, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Tot seguit, l’exparella i el familiar de la víctima li van sostreure 1.000 euros, targetes de crèdit i dos telèfons mòbils, i després van abandonar tots dos el domicili. En el moment en què va recobrar el coneixement, va ser la mateixa víctima que va telefonar al 091 per informar del que havia passat.

Sense denúncies prèvies

Una vegada facilitada l’assistència sanitària a la víctima en un hospital a Màlaga capital, els agents la van portar al seu domicili i van establir un permanent dispositiu de protecció entorn de la seva persona, fins a la detenció de la seva exparella. No existien denúncies anteriors per violència masclista, han precisat.

Notícies relacionades

Després de les indagacions realitzades, agents de la Unitat de Família i Atenció al Ciutadà (UFAM) de la Comissaria Provincial de Màlaga localitzaven els presumptes responsables la matinada del 31 de gener en un domicili d’un conegut seu. En el moment de la detenció se’ls van intervenir dues targetes de crèdit i dos telèfons mòbils propietat de la víctima.

Sobre el principal investigat, que va ser arrestat per la seva presumpta implicació en els delictes de temptativa d’homicidi, robatori amb violència i maltractaments, pesaven set reclamacions judicials per causes diferents, totes per al seu ingrés a la presó. Per la seva banda, al fill de la víctima, que convivia amb la seva mare quan van passar els fets, se li va atribuir únicament un presumpte robatori amb violència. A ell també li constava una reclamació judicial per a ingrés a la presó per una altra causa anterior.