Enganys per telèfon

Els estafadors que exigeixen diners per a un fill accidentat tornen a actuar

Els Mossos demanen que s'informi les persones grans que poden ser víctimes del frau

zentauroepp43369357 telefono190118204502

zentauroepp43369357 telefono190118204502 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Els estafadors que truquen per telèfon demanant diners perquè el fill de l’interlocutor pugui sortir de la comissaria després d’haver tingut un accident tornen a actuar. Només aquest divendres els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís de quatre d’aquests intents d’estafa a la ciutat de Barcelona, tot i que en cap s’ha saldat amb èxit.

No obstant, el fet que hagi ressorgit aquesta modalitat d’engany ha portat els Mossos d’Esquadra a fer un tuit per avisar altres possibles víctimes potencials.

"Hem detectat a Barcelona diversos intents d’estafa per telèfon a persones grans fent-se passar per policia. L’estafador diu que el fill de la víctima ha tingut un accident i li demana diners per deixar-lo sortir de la comissaria. ¡Aviseu les persones del vostre entorn!", diu el missatge de la policia.

No tenia fills homes

Notícies relacionades

Els últims casos registrats poden ser la punta d’un iceberg, segons fonts policials, ja que és possible que altres persones que hagin patit aquestes trucades no les hagin comunicat a la policia al no haver sigut finalment estafades. En els quatre intents registrats l’estafa no es va consumar per diferents motius. En un dels casos la víctima no tenia fills, sinó només filles. En els altres tres, la persona que va atendre la trucada va poder parlar amb els seus fills i comprovar que es trobaven bé.

L’estrany d’aquests intents d’estafa telefònica és que les persones que han rebut les trucades, que semblen escollides de forma aleatòria, tenen fills grans, segons fonts policials. "Recomanem avisar les persones grans que s’estan produint aquest tipus d’intents d’estafa i recordem que en cas d’un accident ningú pot demanar diners en compensació pels danys o lesions produïts sense que prèviament les companyies d’assegurances o les autoritats hagin fet les gestions legalment establertes", afegeixen les mateixes fonts.