PRESUMPTE CAS DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Detingut un home a Marbella després d'assassinar a punyalades la seva exparella

El fill de la morta, que no havia presentat denúncies per maltractaments, ha resultat ferit al presenciar l'agressió i intentar defensar la seva mare

fuengirola / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Agents de la Policia Nacional de Màlaga han detingut un home de 50 anys, de nacionalitat alemanya, però resident a Espanya, que ha assassinat aquest dissabte la seva exparella, una dona espanyola de 47 anys d’edat. Desprésd’apunyalar-la a la seva vivenda davant del seu fill adolescent, que ha intentat frenar l’agressió i ha resultat ferit lleu, l’homes’ha desplaçat a un hospital proper per ser atès de les ferides que presentava, moment en què ha sigut arrestat. Des de la Subdelegació del Govern confirmen que la víctima no havia presentat denúncies per maltractaments, ni tampoc consten antecedents o ordres d’allunyament sobre el presumpte assassí.

Fonts policials han explicat que l’esdeveniment s’ha produït pels volts de les set de la tarda, quan diversos veïns han alertat les forces de seguretat d’una forta discussió en una vivenda de la zona coneguda com a Camino de Coín, limítrof entre els municipis de Fuengirola i Mijas. Alguns fins i tot han arribat a dir que podia tractar-se d’un cas de violència de gènere, ja que han vist sortir un home amb el que semblava una arma blanca a la mà. Alhora, al servei coordinat d’emergències 112 s’ha rebut una trucada d’un jove de 16 anys explicant que la seva mare acabava de ser agredida per la seva exparella al seu domicili.

Ferides d’arma blanca

Després d’acudir al lloc, els serveis sanitaris i la Policia han trobat el cos ja sense vida de la dona al mig d’un bassal de sang. El cadàver presentava diverses ferides d’arma blanca. Així mateix, els metges han hagut d’atendre el noi, que presentava ferides lleus. Tot apunta que l’adolescent ha sigut ferit a l’intentar defensar sense èxit la seva mare, i ha hagut de sertraslladat a un centre de salut. Segons fonts sanitàries, el centre coordinador d’emergències CECEM de Màlaga ha activat immediatament el Grup d’Intervenció Psicològica en Emergències i Desastres (GIPED) del Col·legi Oficial de Psicologia d’Andalusia per oferir-li atenció.

Notícies relacionades

Mentrestant, el presumpte autor de l’assassinat ha fugit. Diverses patrulles han rastrejat la zona intentant seguir-li el rastre. Finalment, l’home ha sigut localitzat al servei d’Urgències del’Hospital Comarcal Costa del Sol, a uns 30 quilòmetres de distància, on ha anat amb diverses ferides, produïdes durant el forcejament, per rebre assistència mèdica, segons fonts del cas.

De confirmar-se el cas de violència de gènere, que és la principal hipòtesi que manté la Policia, es tractaria de la segona dona assassinada des de començament d’any, després de la mort d’una noia de 26 anys el 3 de gener passat a Laredo (Cantàbria). El 2018 van ser assassinades a Espanya 47 dones en mans de les seves parelles o exparelles, la xifra més baixa des que van començar les estadístiques oficials de violència masclista. En la majoria dels casos, l’assassí no comptava amb denúncies prèvies. El número d’atenció a les víctimes de violència de gènere és el 016. No deixa rastre a la factura del telèfon, tot i que s’ha d’eliminar del registre de trucades.