320 quilos

Tres legionaris, condemnats a 4 anys per portar haixix en un barco de guerra

Els condemnats, de Ceuta, van traslladar 320 quilos fins a Almeria

Foto de membres de la Legió

Foto de membres de la Legió / AP / DANIEL OCHOA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Militar Territorial Segon de Sevilla ha condemnat tres caps de la Legió a tres anys i 11 mesos de presó i al pagament d’una multa de 520.000 euros per portar 320 quilos d’haixix en un barco de guerra. A més, els tres encausats perdran la seva feina i seran suspesos per a l’exercici de càrrecs públics i inhabilitats per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna, segons la sentència que ha avançat aquest divendres el diari 'El Faro de Ceuta' i al contingut de la qual ha tingut accés Europa Press.

Els fets van tenir lloc el 15 d’octubre del 2015, quan la Guàrdia Civil va intervenir al Camp de Tir i Maniobres Álvarez de Sotomayor de Viator (Almeria) en vehicles militars del Terç Duc d’Alba II de La Legió de Ceuta un total de 310 quilograms d’haixix. Tres dels sis militars encausats han sigut absolts, ja que el tribunal no ha apreciat prou proves de càrrec per condemnar-los.

Notícies relacionades

El relat de fets provats de la sentència refereix que els condemnats van aconseguir posar en els vehicles militars que havien de ser embarcats cap a Almeria un total d’"un farcell, cinc motxilles 'Altus' i una de combat carregades d’haixix" que van aconseguir superar "les revistes cinològiques oportunes, tant en la Unitat pels equips ensinistrats de detecció de drogues de la Policia Militar com al Port de Ceuta i al d’Almeria pels de la Guàrdia Civil".

A l’arribar al Camp de Tir i començar la descàrrega del material transportat un tinent va advertir que un farcell no hauria d’anar al vehicle i "davant de l’estranyesa de la troballa" va procedir a obrir-lo, i va localitzar en el seu interior "nombrosos paquets envasats al buit dins d’una bossa negra d’escombraries i tapats amb un tros de llençol blanc impregnat en colònia". La seva localització va donar peu a una revisió a fons de la resta de vehicles i motxilles "sospitoses".

Temes:

Cànnabis Ceuta