Operatiu policial

Detinguts a Barcelona quatre lladres de motos i cotxes

Els Mossos han recuperat en aquesta operació de 24 motocicletes i 33 vehicles sostrets en els últims mesos

quatre-persones-detingudes-dun-grup-criminal-que-robava-motos-i-cotxes-a-larea-metropolita / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos de les comissaries barcelonines de Nou Barris, Gràcia, Sarrià i Les Corts, juntament amb altres de diversos municipis metropolitans, han desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori de cotxes i motos. L’operatiu policial, que es va desenvolupar el 18 de desembre passat, va suposar la detenció de quatre homes i la recuperació de 24 motocicletes i 33 vehicles, sostrets en els últims mesos.

La investigació es va iniciar a partir de la denúncia d’un veí del districte de Sarrià-Sant Gervasi, al qual li havien robat la motocicleta. L’home se’n va adonar gràcies a l’avís de geolocalització que indicava que la seva moto estava en moviment. Immediatament es va desplaçar fins al lloc però només va trobar una furgoneta al lloc que va fugir quan el conductor el va veure. Gràcies a la denúncia interposada als mossos van localitzar la motocicleta abandonada.

Desballestament

A partir d’aquí es va iniciar una investigació que va permetre als agents identificar quatre persones, integrants d’un grup establert a Begues (Baix Llobregat). El presumpte responsable, un home de 38 anys i veí de Begues, hauria creat la banda des de feia almenys un any. Aquest grup el formaven la seva parella sentimental i dos homes més, de 26 anys i veí de Begues, i un altre de 38 d’anys i veí de l’Hospitalet, amb qui feia les sostraccions, el desballestament dels vehicles i la distribució posterior.

La investigació va comportar tres entrades i registres a Begues on es va constatar que la casa del principal investigat era el centre d’operacions. A l’interior es van trobar multitud de documents de vehicles i una màquina encunyadora de matrícules que els permetia obtenir qualsevol matrícula amb aspecte legal. També es va registrar una casa on els agents van descobrir el lloc on es feien els desballestaments de vehicles. En aquest recinte es van localitzar peces de fins a 26 vehicles sostrets.

Els agents també van decomissar tres vehicles en els registres en nom dels investigats, dos vehicles de gamma alta que s’estudien per determinar-ne la procedència, i també una furgoneta sostreta amb unes plaques de matrícula d’una altra furgoneta sinistrada. Aquesta furgoneta estava preparada amb una rampa per carregar motocicletes amb un aparell al seu interior per manipular els bombíns d’aquestes i poder desbloquejar-les.

També a Vic

La investigació va permetre recuperar 24 motocicletes i 33 cotxes, sostrets els últims 6 mesos. Es relaciona el grup amb 12 robatoris més de motocicletes que haurien investigat prèviament a la desarticulació del grup.

Notícies relacionades

El 18 de desembre del 2018, després d’aquestes entrades i registres, es va detenir els tres principals investigats per presumpta pertinença a grup criminal, robatori de vehicles, falsificació documental i receptació. També es va fer una quarta entrada en un taller de Vic, on es va concloure que els detinguts s’havien emportat peces de vehicles sostrets per instal·lar-les en algun vehicle per ser reparat en aquest mateix taller. El seu responsable va ser detingut. 

Durant aquest any, a la ciutat de Barcelona s’ha denunciat el robatori de 2.493 motos i se n’han recuperat 1.046.

Temes:

Robatoris