INVESTIGACIÓ

L'assassí de Laura Luelmo va sortir de la presó de permís dues vegades aquest any

El jutge els hi va concedir perquè li faltava poc per complir la condemna, no tenia sancions a la presó i presentava un pronòstic baix de reincidència

Bernardo Montoya va passar aquells dies de juliol i setembre a El Campillo. Va anunciar a la seva família que se n'anava a viure amb la nòvia que va conèixer a la presó

zentauroepp46307720 bernardo montoya181218231633

zentauroepp46307720 bernardo montoya181218231633

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Bernardo Montoya, l’assassí de Laura Luelmo, va disfrutar aquest any de dos permisos de sortida de la presó de Huelva, on complia condemna per robatori.  Els permisos li van ser concedits pel jutge de vigilància i Montoya va sortir en llibertat durant uns dies els mesos de juliol i setembre d’aquest any, segons ha sabut EL PERIÓDICO de fonts penitenciàries.

La Junta de Tractament de la presó va aprovar en les dues ocasions concedir-li aquests permisos (diversos dies) de sortida atenent que estava a punt d’acabar la seva última condemna per un robatori amb violència, que no tenia sancions a la presó i a un pronòstic de reincidència baix. El fiscal no va recórrer la proposta i el jutge la va aprovar. En canvi, la presó de Huelva no va aplicar a Montoya el benefici de concedir-li el tercer grau (anar-hi només a dormir) i el reclús va complir íntegra la condemna per robatori. 

Va anar a la casa d’El Campillo

Complerts els seus dies en llibertat, al juliol i al setembre, Montoya va tornar a la presó amb normalitat. La Guàrdia Civil investiga ara si va cometre algun delicte durant aquells permisos que va passar, segons ha sabut EL PERIÓDICO, a la casa familiar del carrer Córdoba a El Campillo (Huelva), on va tornar quan va quedar definitivament en llibertat, el mes d’octubre passat.

Allà vivia Bernardo Montoya, sense feina coneguda, quan a la casa de davant va arribar la jove professora Laura Luelmo, el passat 4 de desembre. Molt poc temps després, ella va comentar per telèfon al seu nòvio que el seu veí de davant l’observava constantment i no li agradava. Des de la porta de la casa de Montoya, on solia asseure’s l’home, es veia perfectament la de la Laura.

Notícies relacionades

La tarda del dia 12, l’home la va segrestar i la va portar a casa seva. Després, la va violar i la va assassinar. L’autòpsia va revelar que la dona va morir entre dos i tres dies després que se’n perdés el rastre. Els investigadors van trobar sang de la Laura a la vivenda de Montoya i altres pertinences de la noia en un contenidor proper al cementiri de la localitat de Huelva.

Plans amb la seva nòvia

Després de la seva sortida de la presó, Bernardo Montoya va anunciar a un dels seus germans que volia iniciar una nova vida i estava penedit dels seus delictes. “Em va dir que tenia una nòvia de la presó de Huelva, que era bona noia. Com ella començaria a tenir permisos de sortida l’any que ve, estaven fent plans per anar-se’n a viure junts”, explica a EL PERIÓDICO un dels seus germans, que viu a Catalunya.