Polèmica

Dimiteix el director de la presó Brians 1 després d'amenaces de mort de treballadors

Justícia atribueix el malestar dels funcionaris a la decisió de Font d'instal·lar càmeres per controlar espais amb poca visibilitat

Els Mossos i Serveis Penitenciaris han iniciat una investigació

zentauroepp46309879 181219095630

zentauroepp46309879 181219095630

2
Es llegeix en minuts
J. G, Albalat

Els Mossos d’Esquadra i la Inspecció de Serveis Penitenciaris investiguen les amenaces de mort i coaccions rebudes pel fins ara director del centre penitenciari Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, Josep Font, que ha decidit dimitir aquest mateix dimecres arran d’aquests fets.

La Conselleria de Justícia considera "inadmissibles aquestes pràctiques i convida els autors a fer una reflexió profunda", i assegura que canviarà la direcció però es mantindran les polítiques en aquest centre, en el qual han aparegut pintades amb el missatge “Font DEP”, una creu amb el missatge “Fora ja” i un ninot amb un missatge similar.

Pintada contra el director de Brians / CONSELLERIA DE JUSTÍCIA

La consellera de justícia, Esther Capella, ha atribuït el malestar dels treballadors a la decisió de Font d’instal·lar càmeres a Brians 1 per controlar espais amb poca visibilitat, i s’ha preguntat "a qui no pot interessar que un centre penitenciari tingui garanties".

Josep Font és psicòleg i funcionari dels Serveis Penitenciaris, anteriorment havia estat director de la presó Model de Barcelona, fins al seu tancament, i encara no s’ha decidit a quin lloc s’incorporarà.

Justícia assegura que defensarà la reputació de tots els treballadors de Serveis Penitenciaris i no permetrà "que cap mala praxi la pugui malmetre".

Aquestes fonts han destacat que, de sobte, s’han triplicat les baixes de personal de règim interior a Brians 1.

La Conselleria de Treball iniciarà una mediació a petició de Justícia, "com un gest per reconduir la situació", després d’aquests fets.

Segons Justícia, durant el mandat de Font, que feia 15 mesos que era director, s’han reduït un 30% els internaments al Departament de Règim Tancat i s’han instal·lat càmeres de seguretat.

La ràtio de càmeres en aquest centre se situa en 0,2 per pres, mentre que al de Puig de les Basses, a Figueres, és d’1,2, assenyalen les esmentades fonts.

Creu plantada als voltants de Brians / CONSELLERIA DE JUSTÍCIA

Sindicats com el CSIF, majoritari en les presons, han exigit en diverses ocasions la dimissió de Font i han convocat nombroses protestes amb la demanda que deixés el càrrec, assegurant que faltava al respecte als treballadors i els sotmetia a "persecució".

Notícies relacionades

El mes de maig passat, tots els sindicats representatius de presons, CSIF, CCOO, UGT i Catac es van concentrar davant de la presó per demanar elcessament de Font per les seves "contínues irregularitats", assegurant que s’havia produït vulneració del dret de llibertat sindical.

Al gener, els sindicats li van enviar una carta conjunta en la qual arremetien contra la seva "manera totalitària" d’exercir el càrrec i li recordaven el seu deure moral i responsabilitat professional de complir i fer complir les lleis, reglaments i ordres judicials.

Temes:

Brians 1