AGRESSIÓ SEXUAL

L'autòpsia de Laura Luelmo desmenteix el seu assassí i revela que sí que la va violar

Els pèrits troben restes biològiques de Bernardo Montoya al cos de la víctima

Els investigadors han trobat vestigis de la dona i una manta amb sang al cotxe del detingut

bernardo montoya saliendo de la comandacia de la guardia civil 1 / periodico

4
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Ha confessat el segrest de Laura Luelmo, però ha assegurat que no va poder violar-la. Els resultats de l’autòpsia practicada a la professora de 26 anys han revelat que el seu assassí, Bernardo Montoya, menteix. Els pèrits que han examinat el cadàver de la dona hi han trobat restes biològiques del detingut, segons ha confirmat EL PERIÓDICO, fet que demostra que la va agredir sexualment.

A més, el cadàver de la Laura presentava seriosos danys al cap, possiblement a causa de diversos cops clavats amb una o diverses pedres. L’autòpsia assenyala com a causa final de la mort un últim cop molt fort al front.

Després d’haver sigut detingut dimarts, Montoya va negar ser l’autor del crim davant dels agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, però finalment ha reconegut haver assassinat la Laura, tot i que ha ofert una versió "poc creïble" per als investigadors, que han trobat restes biològiques de la noia en l’Alfa Romeo en què Montoya hauria traslladat la víctima fins al barranc de Las Mimbreras on van trobar el seu cos. Els agents també han trobat sang en una manta que el detingut va utilitzar per embolicar el cadàver, segons la seva confessió.

L’assassí de la Laura assegura que es va trobar amb la noia el 12 de desembre al carrer Córdoba d’El Campillo, a Huelva, on tots dos residien a escassos metres, i que la Laura li va demanar ajuda per trobar un supermercat, una dada que es contradiu amb les informacions recollides pels agents: La Laura, que només feia nou dies que era al poble, havia comentat al seu nòvio que se sentia observada per un veí que va resultar ser Bernardo Montoya, que treia una cadira a la porta de casa seva des de la qual podia veure tots els moviments de la noia, que se sentia inquieta.

Un atzucac

Segons la versió oferta per Montoya, avançada per Espejo Público, va aprofitar aquesta trobada per enganyar la dona i portar-la fins a "un atzucac" per tal d’agredir-la sexualment: "Quan es va allunyar una mica, vaig córrer a buscar el meu cotxe. Hi vaig pujar i donant una volta vaig arribar primer al carreró. Allà vaig esperar que arribés". Montoya relata així com va agredir la Laura: "Sense dir paraula, la vaig agafar i vaig colpejar amb violència el seu cap contra el maleter del meu cotxe. Va quedar inconscient a terra. Tenia una corda al vehicle i en vaig aprofitar un tros per lligar-li les mans a l’esquena". 

Després, assegura, la va embolicar amb una manta i la va traslladar amb el seu cotxe fins a la zona on finalment la van trobar morta. Montoya insisteix davant dels investigadors que no la va violar: "La vaig despullar de cintura per a baix i la vaig intentar de violar [...]. Després em vaig espantar. La vaig treure del cotxe i la vaig traslladar com vaig poder fins a la zona de les estepes". Afegeix que quan ell va marxar, la noia encara estava viva. 

Els resultats de l’autòpsia i les indagacions dels investigadors posen de manifest les mentides i contradiccions en la confessió de l’assassí de la Laura, que insisteix que no la va tenir retinguda i que va cometre el crim el mateix dia en què va desaparèixer la dona, malgrat que el forense data la seva mort entre el 14 i el 15 de desembre, és a dir, dos o tres dies després que se li perdés el rastre.

Vis a vis amb la seva nòvia

Com ja va informar EL PERIÓDICO, el 14 de desembre, el mateix dia en què segons el forense va morir la Laura, Bernardo Montoya va acudir a la presó de Huelva per mantenir un vis a vis amb la seva nòvia, interna en aquest penal. Segons confirmen fonts penitenciàries, Montoya va aparcar el seu cotxe al costat d’un contenidor en les proximitats de la presó, i per això la Guàrdia Civil intenta esbrinar si va tirar allà alguna pertinença de la víctima o algun altre objecte que pogués incriminar-lo, però les imatges de les càmeres de seguretat del centre penitenciari no han confirmat aquest fet.

Notícies relacionades

Un dels objectius dels investigadors és trobar el telèfon mòbil de la Laura. Durant la seva declaració, Bernardo Montoya va assenyalar el lloc on suposadament l’havia llançat, tot i que, segons confirmen fonts de la investigació a EL PERIÓDICO, encara no ha sigut trobat. 

Després de la seva confessió, Montoya ha sigut traslladat, aquest dimecres, des de la Comandància de Huelva fins a la seva casa a El Campillo per realitzar una inspecció juntament amb els agents de la Guàrdia Civil. Ha arribat cap les 12.30 hores i ha abandonat el lloc gairebé dues hores després, davant de desenes de veïns que s’hi han congregat per increpar-lo al crit d’"¡Assassí!" i que, fins i tot, han saltat el precinte policial per intentar arribar fins al detingut. A l’interior de la casa, els agents de la UCO i del servei de criminalística han buscat proves que indiquin si, abans d’acabar amb la seva vida, l’assassí de Laura Luelmo la va portar fins allà i la va tenir retinguda contra la seva voluntat. 

Temes:

Assassinats