Arrestos a Marbella i Suècia

Detinguts tres sicaris per dos atemptats amb explosius contra un narco a Màlaga

Dues bombes van explotar en una vivenda i en una nau industrial i van produir una gran alarma social

mudhika-letonia-cn-gc-editado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia sueca, han detingut tres persones com a presumptes responsables de la col·locació de dos artefactes explosiusa la província de Màlaga. Els fets van tenir lloc el passat dia 10 d’octubre a la matinada, quan dues bombes van explotar en una vivenda ubicada en una urbanització de Benahavís i en una nau industrial a la localitat de San Pedro de Alcántara, fet que va produir una gran alarma social a més de nombrosos danys materials. Les explosions van ser de tal intensitat que es van veure afectats els fonaments dels edificis

El primer artefacte explosiu es va produir a la vivenda d’un individu relacionat amb el narcotràfic, on vivia en companyia de la seva dona i fills menors d’edat. En el moment de l’explosió era present a la vivenda, però no es van haver de lamentar danys personals.

Pocs minuts més tard, i a diversos quilòmetres de distància feia explosió una altra bomba que tenia per objectiu una nau industrial dedicada al manteniment de vehicles d’alta gamma, propietat d’aquest mateix individu.

Les explosions van ser de tal intensitat que es van veure afectats els fonaments dels edificis on es van col·locar els explosius, per la qual cosa hi van haver d’acudir agents dels laboratoris de criminalística i desactivació d’explosius (Tedax).

Foc en un vehicle per esborrar pistes

De la mateixa manera, minuts més tard va ser localitzat un vehicle cremant a la zona de Marbella de Nagüeles. Després de la seva extinció es va poder comprovar que es tractava d’un turisme amb les plaques de matrícula falses, sostret feia diversos anys a Bèlgica, i els investigadors el van vincular als fets produïts anteriorment.

Els autors van calar foc al vehicle per esborrar qualsevol resta que els vinculés amb aquests fets.

La investigació policial que portava la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de manera independent va conduir a una connexió que ho vinculava a una important organització criminal de sicaris a sou dedicada a assassinar per encàrrec que estaria assentada a Suècia amb ramificacions a diversos països europeus, incloent-hi Espanya, per la qual cosa els responsables dels dos cossos policials van decidir treballar conjuntament per resoldre aquests fets.

La investigació va determinar que després de col·locar la primera bomba a la vivenda i la segona a la nau industrial, els autors van calar foc al vehicle que van fer servir en els seus desplaçaments amb la finalitat d’esborrar qualsevol resta que els vinculessin amb aquests fets.

Els agents van identificar diversos membres d’aquesta organització criminal de nacionalitat sueca, tots amb edats entre els 20 i 30 anys i que nombroses evidències provarien la seva participació en les explosions investigades.

Notícies relacionades

Dos dels membres del grup criminal es trobaven a localitat sueca de Malmö, per la qual cosa es va planificar una minuciosa operació policial amb els agents suecs per procedir a les seves detencions, en la qual van participar agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que es van desplaçar al país escandinau on aquesta xarxa criminal tenia fixat el seu centre d’operacions.

Paral·lelament i coordinadament, es va procedir a la detenció d’un tercer individu membre de l’organització a la localitat de Marbella.

Temes:

Drogues