ASSASSINAT D'UN PARE I LA SEVA FILLA DE 8 ANYS A ALMONTE (HUELVA)

Crim de les 151 punyalades: La Policia d'Almonte entrega un ganivet al jutjat dos anys després de la seva troballa

Diversos veïns van trobar l'arma en una claveguera i la van entregar als agents el 2017. La Guàrdia Civil investiga per què no la van portar a l'Institut Armat

La jutge que es va encarregar del doble crim ha obert una peça separada. Els dos policies locals declararan demà en presència dels advocats de les parts

zentauroepp46074154 crimen almonte181129181352

zentauroepp46074154 crimen almonte181129181352

3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Dos policies locals d’Almonte (Huelva) s’han personat aquest dijous al jutjat d’instrucció número 1 de La Palma del Condado, l’encarregat d’investigar el doble crim de les151 punyalades a Miguel Ángel Domínguez i la seva filla María, de vuit anys, el 27 d’abril de 2013, i han entregat“un ganivet de grans dimensions, embolicat”,segons ha pogut saber EL PERIÓDICO per fonts judicials. L’arma es correspondria amb la que va ser trobada per diversos veïns en una claveguera fa dos anys i que, segons va denunciar la família de les víctimes, va ser recollida per dos agents que mai la van lliurar a la Guàrdia Civil perquè pogués investigar la seva relació amb els crims.

La magistrada Virginia Sesmaha obert una peça separada i ha citat a declarar els dos agents aquest divendresa les 11 del matí, en presència dels advocats de les diferents parts implicades en el procediment. La seva actuació es produeix després que laUnitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de Huelvaobrissin una investigació i requerissin informació a l’Ajuntament d’Almonte per aclarir la suposada troballa del ganivet que podria estar relacionat amb els assassinats. 

Tal com va revelar EL PERIÓDICO el passat 30 de novembre, una denúncia, presentada per Aníbal Domínguez, germà i oncle de les víctimes, apunta que, quatre mesos abans que Medina fos jutjat, diversos veïns van trobar “un ganivet de grans dimensions i amb taques antigues” a la claveguera“situada a tres-cents metres de la casa de l’home que va ser acusat”, Francisco Javier Medina, que va ser finalment declarat “no culpable” per un jurat popular, tot i que el Tribunal Suprem debat aquests dies si ordena repetir el judici contra ell.

“No van donar trasllat a la Guàrdia Civil”

Els veïns van avisar la policia local i, segons el relat d’un testimoni, després que la cap del cos “acudís al lloc dels fets”, “dos agents el van introduir en una bossa de plàstic, concretament una bossa del supermercat que els va proporcionar una veïna, i se'l van emportar”, tot i que, d’acord amb la denúncia, no el van traslladar a la guàrdia civil ni a ningú relacionat amb el cas. Un fet que per a Aníbal no és casual: “Es dona la coincidència que la cap de la policia local que va ser present al lloc de la troballa del ganivet va ser proposada per la defensa de Medina per al judici per assassinat”. D’altra banda, “també resulta que el cap polític d’aquesta dona, és a dir, el regidor de Seguretat Ciutadana ha sigut soci del despatx de l’advocat de l’absolt”. I, per si fos poc, “aquest regidor va assistir com a lletrat al llavors acusat en els primers moments de la seva detenció”.

Notícies relacionades

El Consistori d’Almonte va oferir una roda de premsa la setmana passada en què van reconèixer la troballa d’un ganivet, “el 2016 i no el 2017, com s’ha denunciat”, sense aportar més detalls i assegurant que van donar trasllat del succés a la Guàrdia Civil: “Saben el dia, el mes [que es va trobar el ganivet], la identitat dels policies, saben com es va procedir, què es va fer exactament de manera immediata, com es recull aquest instrument”, va afirmar el tinent d’alcalde i regidor de Seguretat Antonio Joaquín Díaz. Unes declaracions que la Guàrdia Civil va contradir, insistint que “no hi ha cap evidència documental que lliuressin el ganivet a la Guàrdia Civil ni que comuniquessin la seva troballa”. 

Aquest divendres, els dos policies locals hauran d’explicar per què no van avisar de la troballa del ganivet a la Guàrdia Civil, que, a més de portar la investigació pel doble crim, hauria practicat les diligències necessàries per recollir-lo sense que es trenqués la cadena de custòdia. I és que aquest ganivet, la relació del qual amb els assassinats investiguen ara, arribaria dos anys tard a la seva destinació, dos anys crucials per al cas, ja que precisament en aquest temps es va enjudiciar l’únic acusat, sense que s’hagués pogut trobar l’arma del crim.

Temes:

Assassinats