CÀSTIG SALVATGE

Dos anys de presó per submergir una nena en aigua bullint

L'agressor evita ingressar a la presó amb una multa i un curs de sensibilització sobre maltractament infantil

La menor va patir cremades de segon i tercer grau al 18% del cos i té seqüeles

zentauroepp46127284 graf1035  palencia  03 12 2018   un hombre que abus  sexualm181205135229

zentauroepp46127284 graf1035 palencia 03 12 2018 un hombre que abus sexualm181205135229

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home ha acceptat una condemna de dos anys de presó i l’obligació de fer un curs de sensibilització sobre el maltractament per les lesions que va provocar a una nena que tenia a càrrec seu, que va castigar submergint-la en una banyera amb aigua bullint.

En la seva sentència, que és ferma, la secció 22a de l’Audiència de Barcelona condemna el processat, Luis Antonio Abarca, per un delicte de lesions i li imposa una pena de dos anys de presó, que li quedarà suspesa durant un termini de cinc anys, sempre que no delinqueixi durant aquell període.

La condemna és fruit del’acord a què el processat va arribar amb l’acusació particular exercida per la víctima i amb la fiscalia, a canvi de reconèixer els fets que se li imputaven i indemnitzar la menor amb 50.000 euros, que pagarà en quotes mensuals de 1.000.

Curs de sensibilització sobre maltractament infantil

A més, la condemna inclou l’obligació de l’acusat de fer un curs de sensibilització sobre maltractament infantil, com a condició per no entrar a la presó a complir els dos anys de presó imposats.

Luis Antonio Abarca va reconèixer al tribunal, davant del qual va comparèixer el 8 de novembre, que la tarda del 19 d’agost del 2013 va submergir en una banyera amb aigua bullint una nena de cinc anys a qui ell i la seva parella tenien al seu càrrec a Terrassa (Vallès Occidental).

A conseqüència del càstig infligit, la menor va patir cremades de segon i tercer grau al 18% de la superfície corporal per les quals va estar hospitalitzada 39 dies i que li han deixat diferents seqüeles, de què ha hagut de ser intervinguda per cirurgia plàstica en repetides ocasions.

Notícies relacionades

Entre altres seqüeles, la menor pateix una reducció de la flexió dels peus per les cicatrius que li van quedar, que segons reconeix la sentència li causen un "perjudici estètic moderat".

El tribunal, que prohibeix al condemnat acostar-se o mantenir contacte amb la menor durant cinc anys, reconeix que el mateix acusat va trucar a emergències mèdiques després de les ferides que va provocar a la menor amb l’aigua bullint i que ja l’ha indemnitzat amb 15.000 euros pels danys causats.