A Sentinel del Nord

"Déu, no vull morir": l'últim que va escriure el missioner assassinat per aborígens

John Allen Chau, de 27 anys, es va aventurar a l'illa prohibida sabent el perill que corria

104419954 john chau 750

104419954 john chau 750

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El missioner nord-americà John Allen Chau va morir el 16 de novembre passat a l’illa índia de l’arxipèlag d’Andaman de Sentinel del Nord. Va ser atacat per fletxes que li van llançar aborígens d’una de les tribus més aïllades del món. El noi de 27 anys havia arribat a la recòndita illa de l’Índia amb l’objectiud’evangelitzar i convertir-los al cristianisme i sabia que podia morir en la seva missió.

Els aborígens que el van matar han viscut aïllats des de fa segles i es caracteritzen per comportaments hostils cap a qualsevol presència aliena al seu entorn. Per aquesta raó, l’illa Sentinel del Nord està restringida per a turistes i visitants per les lleis índies.

El diari en què Chau va relatar les seves últimes vivències fins a la trobada amb la tribu va ser compartit per la seva mare al ‘Washington Post’.

"El meu nom és John. ¡Els estimo i Jesús els estima [...] Aquí tenen una mica de peix!", va clamar John Allen Chau a dos aborígens armats quan es va acostar per primera vegada a l’illa Sentinel del Nord, la vigília de la seva mort. La resposta dels illencs va arribar en forma de fletxa, que va acabar a la seva Bíblia. Chau es va posar a córrer i va arribar nedant fins al vaixell de pescadors que l’havia portat. Així ho expliquen mitjans locals, pel que sembla, de notes extretes del seu diari impossibles de verificar, detalla l’agència AFP. 

L’última nota

L’endemà, el fatídic 16 de novembre, va escriure: "Vostès podrien pensar que estic boig per tot això, però crec que val la pena declarar Jesús a aquestes persones. Déu, no vull morir", va escriure en una última nota a la seva família  poc abans de deixar el bot de pesca i entrar en contacte amb els membres de la tribu. La seva arriscada decisió li va costar la vida.

Notícies relacionades

Al baixar, i després d’oferir el noi a la tribu peix i altres regals, els aborígens el van matar amb fletxes i el van enterrar a la platja. El seu cos va ser trobat l’endemà per les autoritats, i les set persones que el van acompanyar han sigut detingudes per "portar Chau cap a la mort", segons la policia d’Andaman. “Els pescadors que eren al bot van veure que una fletxa el va colpejar. Més tard van dir que se'l van endur a dins [de l’illa] i el van enterrar”, ha afirmat Denis Giles, activista pels drets de les tribus i periodista a la zona.

El diari d’aquest aventurer, el compte del qual a Instagram està atapeït d’imatges dels seus viatges, revela que havia estat preparant aquest projecte des de feia temps, en secret i “en nom de Déu”.

Temes:

Índia