Hi veuen "maltractament ocasional"

Els jutges de 'La manada' castiguen amb 10 mesos un home que va intentar matar la seva dona

L'home va atacar amb un ganivet la seva exparella i va intentar escanyar-la davant dels seus fills menors

zentauroepp43099708 graf4168  pamplona  espa a   27 04 2018   cientos de persona181122131240

zentauroepp43099708 graf4168 pamplona espa a 27 04 2018 cientos de persona181122131240 / Jesus Diges

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tribunal de l’Audiència Provincial de Navarra, que va dictar la polèmica sentència per als membres de 'La manada’ torna a protagonitzar una altra resolució controvertida. Segons revela el 'Público', aquest mateix tribunal ha absolt del delicte d’homicidi un home que va apunyalar i va intentar asfixiar la seva dona davant dels seus fills petits. El condemnen a 10 mesos de presó i descarten el delicte de temptativa d’homicidi perquè l’home va alliberar la dona de forma "lliure i voluntària", diu la sentència, quan els seus fills li suplicaven que no matés la mare.

La pena imposada és fins i tot menor que la que havia sol·licitat de forma subsidiària la defensa (dos anys de presó). La Fiscalia demanava 8 anys i mig de presó, i l’acusació particular, 10 anys.

Els fets van passar el juny del 2017 a Lodosa, Navarra. L’home i la dona ja feia sis mesos que estaven separats quan ell es va dirigir al domicili familiar i tots dos es van embolicar en una forta discussió. Ell va agafar un ganivet i va anar cap a la dona. Llavors es va produir un forcejament: ella es va intentar protegir i ell li va treure el ganivet, i va acabar amb una ferida. Després va pressionar amb una mà el coll d’ella fins que va tossir, va gesticular, es va quedar sense aire, i la nena de sis anys que va presenciar l’escena juntament amb el seu germà de tres li va cridar: "Deixa-la, no la matis".

10 mesos de presó

Notícies relacionades

L’agressor, segons la sentència recollida pel ‘Público’, "al veure el seu creixent estat d’asfíxia, de manera conscient i voluntària, li deixa d’estrènyer el coll, posant fi a la situació de perill per a la seva vida". Tot això els jutges ho consideren provat i, de fet, reconeixen en la sentència que constitueix un delicte de temptativa d’homicidi, però matisen que aquesta temptativa va anar "desistida de forma eficaç", és a dir, que no la va matar perquè no va voler i, per això, condemnen l’autor per un delicte de maltractament ocasional a 10 mesos de presó.

Els magistrats José Francisco Cobo Sáenz –president de la Secció Segona i ponent de la resolució–, Ricardo Javier González (autor del polèmic vot particular Ricardo Javier Gonzálezde la sentència de 'La manada’, en el qual demanava l’absolució) i Raquel Fernandino Nosti (el vot dels quals va ser clau per deixar els sevillans en llibertat provisional) només han accedit a deixar l’home sense la pàtria potestat sobre els seus fills durant dos anys i sis mesos.

Temes:

La Manada