Cinc detinguts a Almeria

Vídeo | Així ha alliberat la Policia 22 dones obligades a prostituir-se

L'operació va arrencar després de la denúncia d'una testimoni protegida captada a Barcelona

as-liberamos-a-22-mujeres-de-diferentes-nacionalidades-obligadas-a-ejercer-la-prostitucin-en-almera-cinco-personas-han-sido-arrestadas-tres-homb / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desarticulat a Vícar (Almeria) una organització composta per tres homes i dues dones dedicada a l’explotació sexual de dones, a qui captaven en diferents localitats d’Espanya oferint-los falsos contractes de treball en elsector de l’hostaleria per obligar-les a exercir posteriorment la prostitució.

En el marc de l’anomenada 'operació Cacique' han sigut alliberades 22 dones colombianes, hondurenyes, nigerianes i guineanes, que estaven sent explotades sexualment pels membres d’aquest grup, segons ha informat en una nota la Comissaria Provincial.

La investigació es va iniciar fa 10 dies quan agents de la Ucrif van rebre una denúncia per un presumpte delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual. Els investigadors es van centrar a comprovar la veracitat de les dades manifestades per la testimoni així com els indicis de delicte del cas concret.

Portada fins a Almeria

En la seva denúncia, la testimoni protegida va relatar com va ser captada a Barcelona per un membre de l’organització mentre estava enganxant cartells en què demanava feina. Aprofitant-se de la seva necessitat i vulnerabilitat, segons va narrar, li van oferir una falsa promesa de feina en el sector de l’hostaleria i li van assegurar una vivenda, per això va ser traslladada en vehicle fins a la localitat d’Almeria de Vícar i sense haver d’abonar res pel transport.

De la mateixa manera, quatre dones més van relatar a la Policia Nacional fets similars, en què la jerarquia organitzativa era patent, amb repartiment de tasques entre els diferents membres de l’organització criminal i perfectament diferenciades la figura del captador, el transportista i els explotadors sexuals.

Retingudes en un prostíbul

Després del registre practicat en presència del secretari judicial en la construcció tipus ‘cortijo’ en què les 22 dones estaven sotmeses a exercir la prostitució, els agents van poder corroborar com els ara detinguts obligaven i coaccionaven les dones perquè duguessin a terme pràctiques sexuals sota pagament de 10 euros per 10 minuts de relació.

Davant de la negativa d’alguna d’elles, no dubtaven a utilitzar el vudú o màgia negra per aconseguir el seu propòsit, acovardint les víctimes, i si això no feia efecte, recorrien a multes coactives de 50 euros per incompliment. A més, al mateix lloc on eren explotades sexualment era on pernoctaven, havent de pagar una quantitat de diners diària per fer-ho.

Notícies relacionades

Les dones es quedaven, així, tancades a l’interior de les habitacions fins l’endemà, quan un dels detinguts els tornava a concedir la llibertat obrint el pany o cadenat amb què comptaven les estances.