Ha contractat un advocat a Catalunya

El guru de la secta que va captar i va seduir Patricia Aguilar seguirà a la presó

El tribunal peruà aprecia que Félix Steven Manrique va cometre "delicte greu" contra les seves víctimes i rebutja el seu recurs per sortir en llibertat

Una altra de les dones, rescatada amb la jove d'Elx, ha demanat canviar la seva declaració, com ja va fer l'espanyola i acusarà el líder, amb qui té tres fills

flix-steven-manrique

flix-steven-manrique

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Els seus arguments no han aconseguit convèncer la justícia peruana. Félix Steven Manrique, el líder de la secta, que va captar la jove il·licitana Patricia Aguilarseguirà entre reixes, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts pròximes al cas en aquell país. El tribunal veu "clars indicis" que Manrique, acusat de tràfic de persones, va cometre "delicte greu" contra la noia espanyola, les dues dones que junt amb ella formaven el seu "harem de dones" i els cinc nens que hi convivien a la selva, en condicions infrahumanes, quan van ser rescatats per la policia el mes de juliol passat.

Fa un mes, el guru, que acaba de contractar un advocat de Catalunya per reforçar la seva defensa a Espanya, on està acusat d’explotació sexual i corrupció de menors, entre altres delictes, va presentar un recurs d’apel·lació al Perú per canviar la seva situació i demanar la seva posada en llibertat. Fins i tot va tenir oportunitat de defensar la seva innocència davant del jutge en una vista que es va celebrar a porta tancada el 17 d’octubre passat al penal de Lurigancho, on està intern. Durant diverses hores, va intentar persuadir els magistrats i va assegurar que tant Patricia com les seves altres dones seguien els seus passos voluntàriament i arremetent contra la família de la víctima espanyola. Això sí, ni una paraula que justifiqui l’estat dels nens del grup, que van ser trobats amb desnutrició crònica greu, plens de polls, sense escolaritzar i amb problemes psicològics per "episodis d’estrès i violènciadesnutrició crònica greu,".

Una decisió "necessària" per a les víctimes

La decisió judicial, que previsiblement serà notificada per escrit aquesta setmana a les parts, ha sigut confirmada a aquest diari per la família de Patricia Aguilar, que assegura que la notícia ha significat "un descans, una relaxació enorme després de tanta lluita i tant sofriment", apunta Alberto, el pare de la jove. "Tot i que esperàvem la resolució perquè hagués sigut una sorpresa que sortís amb totes les proves que apunten en contra seu, la veritat és que després d’haver passat per tants entrebancs i patit tants errors del sistema, sempre ens queda el dubte, el temor, que torni a torçar-se tot, però al cap i a la fi, la justícia existeix, que ja ens ho mereixíem".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO també ha pogut obtenir les primeres impressions de Patricia al conèixer la resolució, que la jove ha valorat com a "necessària" per a la seva recuperació i la de la resta de víctimes. Precisament una altra d’elles, una dona peruana de 29 anys, que té tres fills en comú amb Manrique i va ser rescatada junt amb Patricia, ha decidit seguir els passos de l’espanyola després de rebre ajuda psicològica i, com ja va fer ella, denunciarà el guru. Ha demanat al jutjat canviar la seva declaració i explicar tot el que ha viscut durant els dotze anys que ha estat amb ell.

La jove espanyola, que el líder del grup sectari utilitzava com a exemple de "bona dona" i submissió amb la resta de les seves dones, inspira ara altres víctimes a l’hora de provar de refer les seves vides. De fet, des que va tornar a Espanya amb la seva filla i va començar el seu tractament, Patricia ha descobert una nova vocació, vol ser psicòloga, "ajudar altres persones exactament igual que m’han ajudat a mi". I ja ha reprès els seus estudis per aconseguir-ho.