Sempre

Una banda mimava amb música clàssica una plantació de marihuana per millorar-ne la qualitat

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Alacant el cultiu i ha detingut cinc persones

zentauroepp42753863 graf4582  pozo ca ada  albacete   02 04 2018   un guardia ci180927094301

zentauroepp42753863 graf4582 pozo ca ada albacete 02 04 2018 un guardia ci180927094301 / Manu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha detingut a Elx, Almoradí i Sant Miquel de les Salines (Alacant) cinc homes acusats de produir i distribuir marihuana, que tenien 2.000 plantes en tres cultius ‘indoor’, a les quals cuidaven amb música clàssica les 24 hores del dia a través de fil musical, a fi de millorar la qualitat del producte.

Els agents els imputen els delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals, falsedat documental i alçament de béns, segons ha informat l’institut armat en un comunicat. Els agents s’han apoderat de més de 33 quilos de marihuana. Els detinguts són dos homes de nacionalitat sueca, de 40 i 55 anys, dos espanyols, de 36 i 46 anys, i un alemany, de 35.

El considerat líder de l’organització, de nacionalitat sueca, ja havia sigut detingut en anys anteriors com a presumpte membre d’una altra organització establerta a Madrid, i estava sent investigat al seu país d’origen per distribució de substàncies estupefaents i blanqueig de capitals.

Els investigadors van esbrinar que feia servir diverses societats patrimonials tant a Espanya com a Suècia per dur a terme aquest blanqueig. L’organització llogava a nom de tercers immobles i naus en diferents localitats de la província, pels quals pagaven al voltant de 3.000 euros mensuals, i on instal·laven sistemes de cultiu ‘indoor’ de marihuana.

Vida de luxe

Els immobles estaven totalment aïllats i passaven desapercebuts amb sistemes avançats de cultiu que permetien l’autofuncionament, cosa que els permetia desvinculant-se’n. Els agents calculen que feien uns quatre cultius a l’any, i que obtenien com a beneficis nets uns 80.000 euros per cada un.

L’operació ha servit per desmantellar tres cultius ‘indoor’ de cànnabis, amb un total aproximat de 2.000 plantes en última fase de producció. En aquest cas, les plantacions estaven dotades de fil musical a totes les sales de cultiu, amb música clàssica les 24 hores per millorar la qualitat del producte.

El presumpte cap de l’organització vivia en una finca de luxe a Elx valorada en més d’un milió d’euros, tot i que havien llogat també un xalet de luxe a Almoradí, valorat en mig milió, perquè hi visquessin la resta dels components.

Notícies relacionades

Durant els cinc registres duts a terme a Elx, Crevillent, Asp, Almoradí i Sant Miquel de les Salines, a més de les plantes confiscades, la Guàrdia Civil ha confiscat 33 quilos de marihuana envasada, 10 grams de cocaïna, 11.000 euros en efectiu, una escopeta i vehicles d’alta gamma.

Els cinc homes detinguts han sigut posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número u d’Elx (Alacant). L’autoritat judicial ha decretat l’ingrés a presó comunicada, sense fiança, de tots.

Temes:

Drogues