DE MATINADA

Un de mort i diversos ferits en l'incendi d'una residència d'ancians a Madrid

El foc es va originar a l'habitació de la víctima i va provocar molt de fum

1177245637ee40e5b5675470325bc529

1177245637ee40e5b5675470325bc529

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una anciana de 90 anys ha mort aquesta nit d’una intoxicació per inhalació de fums en el transcurs d’un incendi a la primera planta de la residència d’ancians La Suiza Santa Rita de Robledo de Chavela (Madrid), que té una planta baixa i primera.

Emergències Madrid 112 va rebre l’avís de l’incendi a les 00.05 hores d’aquesta matinada i al lloc es va traslladar un operatiu de quatre dotacions de bombers, cinc UVIS mòbils, vuit ambulàncies i un vehicle especial de catàstrofes del Summa.

Els bombers van prioritzar el desallotjament de la primera planta de la residència, on es trobaven quatre persones, i lloc en què es va declarar el foc en un matalàs d’una habitació.

L’incendi va afectar una sola habitació, on descansava la dona morta, i la resta de la planta va ser desallotjada per la concentració de monòxid de carboni, si bé amb força dificultat a l’haver de moure els quatre afectats per una zona amb fum. En total van ser ateses 41 persones, entre residents i treballadors de la residència.

Intoxicació per fum

Va morir una dona de 90 anys i nou persones van ser traslladades a centres hospitalaris, cinc amb pronòstic greu per intoxicació a conseqüència d’inhalació de fums, inclosa una treballadora de l’establiment.

Les altres quatre persones d’aquest grup de nou van resultar ferides lleus i tots els afectats van ser traslladats als hospitals de Villalba, El Escorial, Puerta de Hierro i Hospital Clínic de Madrid. Són dos ancians i una treballadora del centre.

Els familiars ja han sigut avisats perquè puguin recollir els seus interns, si bé els que no puguin ser traslladats podran ser allotjats a una altra ala de la residència que està en perfecte estat i no ha patit cap tipus de danys.

Notícies relacionades

Els serveis mèdics traslladats al lloc van atendre també alguns guàrdies civils i policies municipals per cremades de caràcter lleu, que van intervenir en l’operatiu d’emergències.

Fonts de la Comunitat de Madrid han indicat a Europa Press que no es tracta d’una residència pública i que, a més, no tenen amb ella concertades places.