NOU CONFLICTE

Juana Rivas no entrega els fills al seu ex a Itàlia i denúncia maltractaments

Els nens han explicat que el pare, enfadat, va empènyer el menor contra els ferros del llit i li va fer un hematoma a l'esquena

kb3remnyvwfcxjocqvm8q71100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Juana Rivas no ha entregat els fillsJuana Rivasno ha entregat els fills, de 12 i 4 anys, a la seva exparella,l’italià Francesco Arcuri, i ha interposat una denúncia davant de la Policia italiana per presumptes maltractaments del pare al fill petit.

Així ho van assegurar a Efe fonts jurídiques, que van explicar que Juana Rivas hauria d’haver entregat els nens diumenge al seu pare, que resideix al municipi de Carloforte, a Sardenya, però que no ho va fer i són amb ella a Càller.

Les mateixes fonts van explicar que Rivas té dret a tenir els fills set dies consecutius mentre és a Itàlia i que fins ara havia estat amb ells només el cap de setmana, per això "està utilitzant aquest dret".

Anar a l’escola

Van matisar, no obstant, que tot i que Rivas pot estar amb ells al país, els nens han d’anar a l’escola i que per això hauria d’haver-los entregat a Arcuri diumenge, perquè dilluns poguessin anar a l’escola a Carloforte, a l’illa de San Pietro, al sud de Sardenya, on resideixen habitualment.

Divendres passat Arcuri va entregar els nens a Rivas i la mare va veure llavors que el seu fill menor es queixava de dolor a la part baixa de l’esquena, on presentava un hematoma.

Juana va anar amb ell a l’hospital de San Michele, a Càller, a la capital de Sardenya, i segons van explicar els dos fills, el blau era conseqüència que el pare es va enfadari que va empènyer el menor contra els ferros del llit perquè no podia dormir i després el va alçar i el va llançar contra una paret, van explicar les fonts jurídiques.

Les mateixes fonts van dir també a Efe que llavors Juana va interposar una denúncia davant dels Carrabiners italians, que van conversar amb els infants en solitari.

"Mesura de precaució"

Rivas va decidir llavors no entregar els nens a Arcuri com a "mesura de precaució" i ha informat les autoritats de seguretat i civils competents de "la situació d’urgència".

Rivas espera ara que els òrgans competents es pronunciïn perquè "s’aclareixin els fets", van indicar les fonts.

Els nens, de 4 i 12 anys, viuen actualment amb Arcuri, que va ser condemnat el 2009 a Espanya per maltractament, té la custòdia provisional dels infants des de l’agost del 2017 i a qui Juana va tornar a denunciar per maltractaments el 2016.

Notícies relacionades

Rivas va acatar el 28 agost del 2017 l’ordre judicial a Espanya que l’obligava a entregar els menors al seu pare, després d’estar gairebé un mes en parador desconegut.

El 27 de setembre passat es va celebrar l’última vista del procés civil que jutja a Itàlia a quin dels dos progenitors correspon la custòdia dels menors, que s’ha desenvolupat en el Tribunal de Càller i que va començar el novembre del 2017. 

Temes:

Juana Rivas