DELINQÜENT PERILLÓS

Detingut a Madrid un dels pitjors pederastes d'Espanya

Marcelino Fernández Arnaiz, de 64 anys, va ser capturat al negar-se a passar el control dels jutjats de Madrid

Té nombroses condemnes per agredir menors, fins i tot després de sortir de la presó o el psiquiàtric

zentauroepp45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido180927111216

zentauroepp45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido180927111216

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Unitat Adscrita als Jutjats de la Policia Nacional han detingut aquest divendres a primera hora del matí als Jutjats de Plaça de Castilla Marcelino Fernández Arnaiz, de 64 anys, més conegut com el 'pederasta d’Astillero' i considerat un dels pedòfils més grans d’Espanya, ha informat Europa Press una portaveu de la Direcció Superior de la Policia de Madrid.

L’ara arrestat s’ha dirigit als jutjats a primera hora d’aquest matí perquè havia de recollir una documentació relacionada amb una denúncia que va formular sobre un robatori. L’home s’ha negat a passar el pertinent control de vigilància, i ha començat una forta discussió amb un dels guàrdies de seguretat.

Llavors, han trucat als policies nacionals assignats als Jutjats i Fiscalia de Plaça Castilla, que han comprovat que el polèmic individu tenia una requisitòria per violència de gènere d’un jutjat de Santander, i per això ha acabat detingut.

Marcelino Fernández Arnaiz, més conegut com 'el pederasta d’Astillero', localitat càntabra d’on és, té nombrosos antecedents d’agressió sexual a menors des de l’any 1980 (1983, 1986, 1990, 1999, 2000, 2002, 2003 i 2008) i ja en altres ocasions va tornar a abusar de menors una vegada sortia bé de la presó o del psiquiàtric.

Llarg historial

Així va passar la penúltima vegada que va ser condemnat a cinc anys de presó per l’Audiència Provincial de Cantàbria, el juny del 2005, per agressió sexual a una nena de sis anys a Torrelavega, delicte que va cometre tres mesos després de complir el temps d’estada en la institució mental on estava reclòs.

Llavors, l’Audiència de Cantàbria va acordar augmentar la presó preventiva fins al màxim permès, és a dir, la meitat de la condemna. El pederasta va complir íntegrament la condemna de cinc anys que li van ser imposats, ja que estava pres per aquesta causa des del juliol del 2003, i va sortir de la presó de Dueñas (Palència) el 20 d’agost.

En la decisió es posava de manifest que Marcelino Fernández té un coeficient intel·lectual mitjà-baix, sense retard mental, però "amb falta d’interiorització deregles morals i socials, pèrdua de control d’impulsos, trastorn secular de tipus parafílic" i "comportaments conflictius de llarga durada" que modifiquen "lleugerament" la seva capacitat intel·lectual i volitiva.

Tres dies després d’abandonar la presó de Dueñas, l’agost del 2008, va tornar a ser detingut per agredir sexualment una nen de 6 anys a Santander. Segons la sentència, que el va condemnar el 2009 a nou anys de presó, va proposar a tres nens convidar-los a llaminadures, i es va acostar a una botiga a comprar-n’hi.

Notícies relacionades

Posteriorment, dos dels nens se’n van anar a jugar i Marcelino es va quedar amb una d’ells, de 6 anys, a la qual va intentar tocar i treure la roba. La nena va oposar-hi resistència i els plors i crits van alertar un veí, que ho va veure tot i va recriminar l’actitud a Marcelino, que va fugir.

La decisió considera que el 'pederasta d’Astillero' no pateix una patologia psicòtica o afectiva major, i que la seva capacitat intel·lectual està dins del rang de la normalitat, per tant, té capacitat per diferenciar entre el bé i el mal. Així ho van determinar l’informe medicoforense i el psicològic, que sí que van admetre que pateix un trastorn dissocial de la personalitat, intel·ligència límit –amb coeficient normal-baix– i pedofília. 

Temes:

Pederàstia