A Sant Llorenç

Tornada a l'escola a Mallorca amb l'ajuda de psicòlegs

Un 1.500 nens i professors de Sant Llorenç reprenen les classes amb l'ajuda de professionals

zentauroepp45426086 mallorca181011165724

zentauroepp45426086 mallorca181011165724 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Uns 1.500 nens de les quatre escoles que encara estaven tancades per la torrentada que va afectar el Llevant de Mallorca dimarts passat han reprès aquest dilluns les classes amb l’assistència d’un equip de psicòlegs per ajudar-los a superar el trauma generat per la catàstrofe.

L’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivexit) del Govern balear ha engegat un pla de recolzament psicològic a les escoles de Sant Llorenç, Son Carrió, S’Illot i Sa Coma, els quatre centres que estaven sense activitat des de dimecres, ja que la resta d’escoles i instituts que van suspendre classes després de la riuada havien tornat a la normalitat dijous passat.

La directora del Convivexit, Marta Escoda, ha explicat que el pla se centra en aquestes quatre escoles, on avui, amb l’ajuda dels professors, els psicòlegs treballen amb els nois i amb els docents afectats per ajudar-los a superar "la situació de trauma i de duel" que han passat.

Emocions

"El més important és donar nom al que estan vivint i a aquestes emocions que estan sentint, [...] parlar-ho de manera natural per poder internalitzar el que estan passant i després continuar avançant", ha ressaltat Escoda.

Notícies relacionades

A més de la feina directa amb els escolars, s’han organitzat xerrades per a les famílies i els professors sobre com abordar el seu propi estat psicològic i actuar de manera adequada amb els nens.

"Estem treballant en xarxa", ha indicat la directora del Convivexit, que ha destacat que el pla compta amb l’assessorament de serveis sanitaris de salut mental, amb el suport de l’Escola de Psicòlegs de les Balears i amb la coordinació amb els policies tutors del cos municipal de Sant Llorenç, perquè és determinant que "els nens se sentin segurs".