'CAS NADIA NEREA'

L'Audiència de Lleida desestima posar en llibertat Fernando Blanco

Es mantenen els indicis que l'assenyalen com a presumpte autor d'un delicte continuat d'estafa

Està acusat d'estafar 1,1 milions d'euros aprofitant-se de la malaltia rara de la seva filla

fcasals45301721 imatge del pare de la nadia  fernando blanco  durant la seva181003095706

fcasals45301721 imatge del pare de la nadia fernando blanco durant la seva181003095706 / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència de Lleida ha desestimat la petició de llibertat provisional per a Fernando Blanco, el pare de la petita Nadia Nerea, acusat juntament amb la seva dona, Margarita Garau, d’un presumpte delicte continuat d’estafa.

Segons la interlocutòria emesa per l’Audiència, es mantenen els indicis que apuntaven Blanco com a presumpte autor d’aquest delicte, després de la celebració del judici, en el qual les acusacions van mantenir la petició de 6 anys de presó per a cada un dels imputats.

Així mateix, el tribunal considera que les al·legacions de la defensa del pare de la Nadia "no suposen un canvi rellevant en la seva circumstància personal respecte de les tingudes en compte quan es va acordar la seva presó provisional".

Finalment, els jutges consideren que la presó preventiva per a l’acusat és "necessària i proporcionada".

En presó preventiva

Notícies relacionades

Convé recordar que Blanco està en presó preventiva des de la seva detenció el 2016 per un possible risc de fuga. L’Audiència de Lleida va acollir la setmana passada el judici pel ‘cas Nadia’ pel qual s’acusa Blanco i Garau d’estafar presumptament 1,1 milions d’euros recaptats en campanyes per tractar la seva filla d’una malaltia rara.malaltia rara.

Malgrat que la defensa dels dos imputats demana la lliure absolució, la Fiscalia demana una pena de 6 anys de presó per a cadascun per un delicte d’estafa continuada o d’apropiació indeguda.