Acusació

La Fiscalia demana quatre anys de presó per a Ángel Boza, de 'La manada', pel robatori d'unes ulleres

Manté que el jove va envestir els vigilants amb la intenció de fugir amb l'objecte sostret

zentauroepp44367131 graf2381  sevilla  espa a   18 07 2018    ngel boza  uno de 180802183342

zentauroepp44367131 graf2381 sevilla espa a 18 07 2018 ngel boza uno de 180802183342 / Raul Caro

2
Es llegeix en minuts
J. C.

Ángel Boza, l’integrant de‘La manada’ empresonat després d’haverrobat unes ulleres de sol, s’enfronta a una nova condemna de quatre anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació i un altre delicte lleu de lesions. Aquesta és la petició realitzada per la Fiscalia de Sevilla en el seu escrit d’acusació, en què sol·licita que se li mantingui la presó provisional per aquest cas. Boza està pendent de conèixer encara la resolució del Tribunal Superior de Navarra sobre els recursos a la sentència que el condemna, junt amb quatre amics més, a nou anys de presó per abús sexual a una jove de 18 anys durant els Sanfermines del 2016.

La llibertat provisional sota fiança per aquest cas de Pamplona li va durar poc més d’un mes. L’1 d’agost, el jove va ser detingut per la Policia Local minuts després d’haver sostret unes ulleres de sol en un conegut centre comercial de Sevilla i haver fugit a continuació envestint amb el seu cotxe dos vigilants de seguretat que van el provar d’interceptar. El jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés immediat a la presó, ja que al seu expedient consten dues condemnes prèvies per delictes contra la seguretat viària i desobediència, a més de la condemna per abusos sexuals.

Ara, i una vegada examinades totes les gravacions sobre el succés i les declaracions dels vigilants de seguretat, el ministeri públic sol·licita l’obertura de judici oral contra Boza i entén que és “criminalment responsable” dels delictes de robatori amb violència i intimidació, pel qual demana quatre anys de presó, i un altre de lleu de lesions, pel qual sol·licita una multa de 300 euros.

Va accelerar per fugir

Notícies relacionades

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia dona per vàlid que va sostreure les ulleres de sol, valorades en 150 euros, arrencant el dispositiu de seguretat. El jove va ser seguit per un vigilant fins al pàrquing, on un segon vigilant el va requerir perquè parés el cotxe. No obstant, Boza “amb la intenció d’aconseguir fugir en poder d’aquestes ulleres de sol, va accelerar bruscament i va colpejar aquest segon vigilant al maluc”. També va afectar en una mà un tercer guàrdia que es va interposar en la seva trajectòria.

Davant del jutge, el membre de ‘La manada’ va reconèixer el robatori, però va negar qualsevol intent d’agressió als vigilants de seguretat, per la qual cosa la seva defensa va sol·licitar la posada en llibertat al considerar que es va tractar només d’un cas de furt. El jutjat, no obstant, ha rebutjat aquesta petició a l’entendre que hi ha risc de fuga per la condemna que té pendent a Navarra.