ROBATORIS EN VIVENDES

Cau una banda que robava en cases amb claus duplicades

Els lladres seguien les seves víctimes, els sostreien la clau i els la tornaven sense que se n'adonessin

02924b80-c85c-45c3-be2b-8cf10b40b8e6-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingutdeu persones, de les quals quatre han ingressat ja a la presó, i donen per desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori de domicilis amb claus falses, al qual s’atribueixen vuit robatoris.

Segons informen aquest dimecres els Mossos, els detinguts seguien les víctimes als seus negocis, els robaven les claus i les duplicaven, i posteriorment accedien als domicilis sense haver de forçar els panys.

Els agents van detenir l’11 de juliol deu persones (set homes i tres dones) de nacionalitat colombiana, d’edats compreses entre els 23 i 57 anys, com a presumptes autores de delictes d’organització criminal i robatoris amb força en domicilis.

Les detencions es van produir en diferents punts de Barcelona i a l’Hospitalet i Sant Boi de Llobregat i Palau-Solità i Plegamans.

La investigació es va iniciar a finals de març del 2018, quan efectius de la comissaria de Sants-Montjuïc en van detectar alguns dels investigats al districte, persones d’origen colombià que estaven especialitzades a cometre robatoris amb força a domicilis.

Arran d’aquestes indagacions es va poder detectar que el 'modus operandi' que utilitzava el grup criminal era el conegut com el de la "clau falsa".

Restaurants xinesos

Concretament, elegien víctimes d’origen xinès que habitualment regentaven algun tipus de negoci de restauració i, després de vigilar les seves rutines, aconseguien sostreure i duplicar les claus dels seus domicilis per, posteriorment, tornar-les d’on les havien tret sense que les víctimes se n’adonessin.

Després, els seguien per saber on vivien i, d’aquesta manera, en dies posteriors els lladres podien accedir als respectius domicilis sense haver de forçar ni fer servir violència a les portes i accessos.

Els Mossos han aconseguit acreditar la participació dels detinguts en vuit robatoris amb força en domicilis de Barcelona, Sant Boi i el Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà, a més de 13 robatoris més en grau de temptativa per a la realització d’actes preparatoris, així com el de pertinença a organització criminal.

A les entrades als domicilis dels detinguts, els agents van intervenir un total de 4.080 euros, una dotzena de rellotges, més d’una trentena de jocs de claus, una dotzena de joies d’or i bosses de luxe, i bona part d’aquests efectes s’han pogut tornar a les víctimes dels robatoris.

Notícies relacionades

Els deu detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a la presó de quatre d’ells, i va deixar en llibertat amb càrrecs els altres sis.

Amb aquestes detencions els investigadors donen per desarticulat aquest grup criminal.