CAPTADA PER INTERNET

Així va ser seduïda Patricia Aguilar pel guru de la secta peruana

La noia va preguntar en un fòrum esotèric sobre un somni que havia tingut després de la mort del seu oncle

Ella tenia llavors 16 anys. L'home, de 33, es va oferir a ajudar-la. Ella va ser rescatada i ell ara és a la presó

flix-steven-manrique

flix-steven-manrique

4
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Tenia 16 anys i estudiava en un institut d’Elx (Alacant). Després de la mort fulminant del seu oncle, un germà gran per a ella, Patricia Aguilar Poveda es va interessar molt pels temes de la reencarnació i l’altra vida. El 29 de juny del 2015, l’adolescent va entrar en un xat d’internet anomenat Foro de Interpretación de Sueños amb el pseudònim de Nikaley Thill. Allà estava sotjant Félix Steven Manrique. Va ser la primera vegada que l’home, llavors de 33 anys, va contactar amb la noia espanyola. El sumari del cas obert al Perú, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, mostra com el guru va anar captant Patricia fins a empènyer-la a marxar de casa seva quan complís els 18 anys.

"Vaig veure una entitat fosca i corpulenta al passadís de casa meva, totalment immòbil. Vaig tornar a mirar i ja no hi era. No li vaig fer més atenció, però l’altre dia vaig anar a l’altra meva casa... i en un d’aquells moments en què estàs en trànsit entre el son i estar despert em vaig veure a mi mateixa obrint la porta de la meva habitació. A l’obrir-la, estava tot fosc però hi sentia una energia forta i semblava aquesta mateixa entitat... Només sé que em va espantar... i tot seguit em vaig aixecar una mica alterada. ¿Deu ser coincidència? ¿Devia ser un somni...? No sé què devia ser, m’agradaria que em diguessin què n’opinen. ¡Gràcies a tots!". Va ser el missatge que Patricia Aguilar va penjar al fòrum esotèric buscant respostes. I Félix Steven Manrique, llavors seguidor d’un grup gnòstic, li va contestar des del seu ordinador, a milers de quilòmetres, al Perú.

Una aranya, en somnis

Va ser la primera vegada. Des d’aleshores, Manrique va anar atraient la noia. Primer, interpretant els seus somnis, com es veu en els whatsaps que es van intercanviar mentre la Patricia vivia amb els seus pares i el seu germà petit a la casa familiar. En una d’aquestes consultes a distància, l’adolescent li pregunta: "Et podria dir ràpid el que vaig somiar ahir. Hi havia una aranya bastant gran, més gran que el palmell de la mà". L’home li diu "neneta" i li respon: "Això és atac". La Patricia vol saber si és bo que en el somni ella aixafés l’animal i Manrique sentencia: "Això és bo. Obvi". El guru utilitza un llenguatge pseudocientífic per traduir-li els seus somnis. "Tot s’analitza, es depura sempre. Elimina ego plural fantasia. A l’inici es capta amb interferència, però després es va afinant".

A poc a poc, la noia espanyola s’aboca amb l’home. Manrique li exigeix cada vegada més. Li ordena que pugi vídeos i àudios a internet sobre tota mena de qüestions, des de la guerra a Síria fins a la religió sikh, passant pelpapa Francesc. Ella es mostra submisa: "El meu temps és teu", li promet, tot i que li mostra la seva preocupació, és el juny del 2016 i té exàmens a l’institut. "L’últim era demanar-te una mica de temps. Ja em queda molt poc per acabar, no m’agradaria haver d’anar a recuperar més d’una assignatura. Si no t’importa, és clar."

"Doneta meva"

Aquell estiu, el guru ja li declara el seu amor i li diu "doneta meva". L’adolescent espanyola va creixent i també creix la seva dependència cap a Manrique. "¿Em deixaries venir amb tu una vegada compleixi els 18? Llevat que m’ho prohibeixis tu, al tenir la més mínima possibilitat vindria". L’home li contesta que sí.

Notícies relacionades

El control de Manrique, ara empresonat al Perú, sobre la noia espanyola és gairebé total. La desconcerta amb peticions de traduccions i encàrrecs per pujar a internet. "Aquest diumenge a la nit ha d’estar acabat això", li ordena en al·lusió a un resum d’un llibre esotèric que ella ha de pujar a la xarxa. La Patricia respon tímidament: "Em sembla poc temps per llegir-me les 400 pàgines". Però el seu líder no perdona: "Si pogués et cridaria, creu-me. X aquesta resposta, només copiaràs i enganxaràs. 10 ptes biografies... ¿què dimonis és difícil...? Copiar i enganxar no és crear un plat volador". Ella li demana perdó i ell insisteix que treballi sense parar. "Afanya’t, pren un Red Bull, no ho sé però espavila’t, dona, ets més lenta que un Teletubbie. Tinc 500 problemes i tu me’n fas sentir 1.000. No et crido a tu, és la circumstància, reacciona".

A final del 2016, el guru convenç la Patricia perquè li enviï diners. La noia li envia un total de 1.350 euros entre el 21 de desembre del 2016 i el 5 de gener del 2017. Dos dies després, se’n va al Perú amb 6.000 euros més dels estalvis familiars. La policia la rescatarà a la selva, amb signes de desnutrició, el 5 de juliol del 2018. En els 18 mesos a la secta de Manrique ha sigut mare d’una nena.