FUGIDA A 200 KM/H

Detinguts cinc lladres que van intentar atropellar els Mossos

La banda pretenia assaltar el major nombre de cases al centre de Catalunya durant l'agost

e135684e-bcaf-41e7-bbd9-04151802b26c-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc presumptes lladres, que ja han ingressat en presó preventiva per ordre judicial, i que van aconseguir fugir d’un control policial abans de ser arrestats, després d’intentar atropellar dos agents i fugir circulant a més de 200 quilòmetres per hora.

Segons ha informat la policia catalana, els detinguts, tres d’ells de nacionalitat xilena i dos de nacionalitat cubana, tenien la intenció de perpetrar el major nombre possible d’assalts en cases del centre de Catalunya durant els primers dies d’agost i després abandonar ràpidament el país, per eludir qualsevol acció policial o judicial.

No obstant, els Mossos d’Esquadra van descobrir que la xarxa disposava d’un pis a Badalona on emmagatzemaven el botí obtingut en els assalts, dels quals consten tres a Seva, Sant Julià de Vilatorta i Sant Fruitós del Bages, així com en una furgoneta a Platja d’Aro, comesos entre l’1 i el 8 d’agost.

Víctima de 90 anys

En l’assalt de Sant Fruitós del Bages, els lladres van robar les joies a una dona de 90 anys, amb qui van actuar amb contundència, per la qual cosa va haver de ser atesa per ferides que no eren greus.

Al tenir constància que el grup pretenia fugir, els Mossos van dissenyar un dispositiu de seguretat, per poder detenir-los in fraganti.

No obstant, els lladres van poder saltar-se un control policial, intentant atropellar dos agents, i fugir circulant a més de 200 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

Els lladres van abandonar el cotxe a Santa Coloma de Gramenet, a prop del pis que tenien a Badalona, als voltants del qual van poder ser finalment detinguts el 9 d’agost passat , quan ja se n’anaven amb les maletes a punt.

A l’interior de la vivenda, els Mossos van recuperar diversos objectes suposadament sostrets, com joies, rellotges, dispositius electrònics, roba i complements, així com la roba que portaven per cometre els assalts i les eines que havien utilitzat.