accident aeri

Un treballador d'una aerolínia roba un avió a Seattle i s'estavella amb ell

El mecànic de l'aerolínia va intentar fer acrobàcies amb l'aparell poc abans del sinistre

zentauroepp44622983 law enforcement officials stand at a staging area friday a180811090954 / Ted S Warren

zentauroepp44622983 law enforcement officials stand at a staging area  friday  a180811090954
crwo6ho4pvea8cikbcmfc31100

/

1
Es llegeix en minuts

Un treballador d’una aerolínia a l’aeroport internacional Seattle-Tacoma (Washington, EUA) va robar aquest divendres un avió de la companyia aèria Horizon Air, subsidiàriad’Alaska Airlines, va enlairar-se sense permís i es va estavellar poc després, en una acció suïcida, van informar les autoritats.

L’avió robat i poc després sinistrat, amb capacitat per a 76 passatgers, anava buit. "Un treballador de l’aerolínia ha realitzat un enlairament sense autorització a Seattle-Tacoma. L’aeronau s’ha estavellat al sud de l’estret de Puget", va informar l’aeroport en el seu compte oficial de Twitter.

Segons el Departament del Sheriff del comtat de Pierce, l’autor de l’esdeveniment era "un mecànic d’una aerolínia", de 29 anys, que va actuar sol, i la seva acció no tenia finalitats terroristes.

Alaska Airlines, companyia germana d’Horizon Air, també va dir a Twitter que l’avió anava buit: "Creiem que no hi havia passatgers ni tripulació a bord, més enllà de la persona operant l’avió".

L’aeronau accidentada era un Bombardier Q400, de fabricació canadenca.

Mitjans nord-americans van indicar que poc després d’assenyalar-se el robatori cap a les 20.00 hores locals (03.00 de dissabte GMT), dos avions militars caça F-15 es van enlairar des de Portland (Oregon) per interceptar-lo.

Notícies relacionades

L’avió es va estavellar uns quinze minuts després d’iniciar el seu vol a l’illa Ketron, entre Tacoma i Olympa, segons va informar el Departament del Sheriff del comtat de Pierce.

Un vídeo difós a les xarxes socials mostra l’avió robat fent piruetes en l’aire seguit d’un dels F-15. "Les acrobàcies que estava fent en l’aire o la falta de nocions de vol van ocasionar l’accident", va indicar el xèrif.