MACROOPERACIÓ POLICIAL

Detingut Manuel Charlín, patriarca de la droga a Galícia

La policia també ha arrestat un dels fills del cap del clan dels Charlines, Melchor

El cap, personatge clau de la història del narcotràfic, estava en llibertat des del 2010

zentauroepp13610058 vgo01 a lama pontevedra 17 07 2010 manuel charl n gama180808121456 / SALVADOR SAS

zentauroepp13610058 vgo01  a lama  pontevedra   17 07 2010   manuel charl n gama180808121456
detenido-el-charlin

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia ha detingut aquest dimecres, en una operació contra el tràfic de drogues a Galícia, Manuel Charlín Gama, el patriarca del conegut com clan dels Charlines, i un dels seus fills, Melchor Charlín Pomares.

Segons han informat Efe fonts policials, s’esperen més detencions i s’han realitzat registres a les localitats gallegues de Boiro, Riveira, Villagarcía de Arousa, Vilanova de Arousa i Cambados; a Marbella (Màlaga); a Huelva; i a Yuncos (Toledo).  S’espera la detenció de 17 persones.

Es tracta d’una macrooperació contra una organització dedicada a la importació, el transport i la partida de drogues i els investigadors, segons destaquen les fonts, estan abordant tots aquests fronts. La macrooperació està connectada amb el decomís d’una “importantíssima quantitat de cocaïna”, ha afirmat la subdelegada del Govern a Pontevedra, Maica Larriba. La droga va ser capturada en una operació d’abordatge a una embarcació a prop de l’illa portuguesa de Madeira, a l’Atlàntic, ha precisat Larriba en una conferència de premsa, i ha assenyalat que la investigació continua oberta.

El Jutjat d’instrucció número quatre de Vigo dirigeix l’operació i ha decretat el secret de les actuacions.

L’operació està coordinada pels serveis centrals de la Policia Nacional amb ajuda d’agents de cossos especialitzats d’elit Greco a Madrid, Almeria, Màlaga i de Galícia. 

‘Operació Nècora’

Manuel Charlín Gama, personatge clau en la història del narcotràfic a Espanya, ja havia passat per la presó quan el seu nom va saltar als mitjans de comunicació el 1990 arran del’‘operació Nècora’, desenvolupada per l’aleshores jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, el 1990. Va ser el primer gran cop assestat a les bandes del narcotràfic que operaven a les ries gallegues.

El 1999 l’Audiència Nacional el va condemnar a 20 anys de presó per organitzar el transport amb vaixell de 600 quilos de cocaïna des de Colòmbia fins a les costes de Galícia i el 2003 va tornar a ser condemnat, amb uns altres 13 membres del clan, a 15 anys pels delictes de blanqueig de diners procedents del narcotràfic i frau fiscal, tot i que el Suprem va rebaixar després aquesta pena a 13 anys.

Notícies relacionades

El 2010 Manuel Charlín va sortir en llibertat gràcies a la nova doctrina de refosa de les penes.

Es tracta d’una macrooperació contra una organització dedicada a la importació, el transport i la partida de drogues, i els investigadors, segons destaquen les fonts, estan abordant tots aquests fronts.

Temes:

Galícia Drogues