Detingut un jove

Una menor denuncia una agressió sexual en unes festes d'Astúries

La jove estava amb dues amigues a les festes del Carmn, a Pola de Siero

policia-nacional

policia-nacional

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut un jove en relació amb la denúncia interposada per una menor per una agressió sexual soferta dilluns passat a les festes del Carmín, a Pola de Siero, parròquia del consell asturià de Siero.

El jove ha sigut traslladat aquest matí a l’edifici dels jutjats de Siero per passar en les pròximes hores a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 en funcions de guàrdia, que acaba de rebre els atestats, ha informat el Tribunal Superior de Justícia d’Astúries (TSJA).

La Policia Nacional va obrir dilluns una investigació després de rebre la denúncia d’una menor per una agressió sexual soferta en la romeria del Carmín, on cada any se citen milers de joves.

Atesa a l’hospital

La víctima va ser atesa inicialment al centre de salut i posteriorment va ser traslladada fins al’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA) per ser examinada pels facultatius.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Siero, César Manuel Díaz Rodríguez, va explicar ahir que els fets denunciats van passar a "la part sud del prat" de La Sobatiella, on la menor, acompanyada de dues amigues, estava celebrant les festes.

Tot just conèixer la denúncia, es van presentar a la zona agents del Cos Nacional de Policia, Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja per auxiliar la víctima, la qual van derivar al punt d’atenció violeta instal·lat a La Sobatiella.

Aquest any, la regidoria de Benestar Social i la Societat de Festes s’havien unit per llançar un missatge a la samarreta oficial de la festa: 'Tolerància zero a les agressions masclistes’.

Notícies relacionades

L’organització del Carmín havia establert un punt d’atenció al centre de coordinació de la festa, on personal sanitari, de Creu Roja, Protecció Civil i policies estaven preparats per ajudar possibles víctimes d’abusos o agressions.

Els lemes de les samarretes es van abocar aquest any recolzant la víctima de 'La manada’, de Pamplona. '¿Quina part del ‘no és no’ no entens?’, era un dels eslògans. 

Temes:

Violacions