Un pres li arrenca l'orella a un funcionari a Navalcarnero

Ferits quatre vigilants del Centre Penitenciari Madrid IV en un greu atac d'ira d'un intern

És el segon incident greu registrat en aquesta presó en quinze dies

centro-penitenciario-madrid-iv-navalcarnero-altajpg-a--photos

centro-penitenciario-madrid-iv-navalcarnero-altajpg-a--photos

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Un funcionari en pràctiques del torn de tarda del Centre Penitenciari Madrid IV, de Navalcarnero (Madrid), ha resultat ferit greu després d’atacar-li el pres E. B., intern al mòdul 6 d’aquesta presó. El pres li ha arrencat part de l’orella dreta d’una mossegada i ha intentat empassar-se el tros de carn, però li ha sigut extret de la boca. El funcionari haurà de ser sotmès a cirurgia plàstica a l’Hospital 12 d’octubre, on creuen que serà difícil suturar la ferida i que la víctima no perdi la totalitat del pavelló auditiu.

Uns altres tres funcionaris han resultat ferits en l’incident, el més greu registrat en les presons madrilenyes en els últims mesos, al provar de reduir l’intern. Un dels ferits pateix una ruptura a un dit de la mà esquerra; un altre ha rebut un fort cop a l’ull esquerre i li han hagut de posar tres grapes a la cella; l’altre, cap de serveis, presenta una altra lesió a l’òrbita de l’ull dret.

Els fets han passat a les 18:30 d’aquest diumenge, segons fonts del sindicat de presons Acaip. El company de cel·la del pres E. B. ha demanat protecció, i els funcionaris l’han portat a una cel·la d’aïllament. L’agressor, segons les mateixes fonts, ha demanat parlar amb ell per aclarir una discussió prèvia, acusant-lo de robar-li una ràdio. Quan al pres li han dit que no podia parlar amb el seu company, ha entrat a la sala de televisió del mòdul 6, ha trencat una cadira, ha agafat una pota i l’ha utilitzat com a arma intimidatòria. 

Violència recurrent

Notícies relacionades

Els funcionaris han aconseguit reduir-lo en un primer moment, però el pres s’ha escapolit, reaccionant amb gran violència. Ha sigut llavors quan ha tingut lloc la fase més violenta de l’aldarull.

Aquest atac és el segon incident greu que ha tingut lloc a la presó de Navalcarnero en les últimes dues setmanes. Divendres passat, 13 de juliol, un pres va agredir greument dos funcionaris del centre quan se li va negar el trasllat al mòdul de respecte.