Més de 20 anys sol

Les impressionants imatges de l'únic supervivent d'una tribu amazònica

L'home sembla que és l'únic que va aconseguir sobreviure a un atac de grangers el 1995

a

a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una agència brasilera ha captat imatges úniques d’un indígena que ha viscut sol en un bosc amazònic durant almenys 22 anys. Seminú i movent una destral vigorosament mentre fa caure un arbre, l’home, que s’estima que voreja els 50 anys, mai havia sigut filmat tan clarament i sembla estar en excel·lent estat de salut, tal com es veu al vídeo.

"Està molt bé, caçant, mantenint algunes plantacions de papaia, blat de moro”, explica a 'The Guardian' Altair Algayer, coordinador regional del’agència indígena brasilera Funai, que opera a l’estat amazònic de Rondônia i que estava amb l’equip que va filmar el vídeo a distància. “Ell té bona salut i està en bona forma física al fer tots aquests exercicis”, va afegir.

Es creu que és l’únic supervivent d’una tribu aïllada. Caça porcs del bosc, ocells i mones amb arc i fletxa i atrapa preses en forats ocults plens de dogues (taules de fusta) afilades. Ell i el seu grup eren coneguts per cavar forats. Grangers i usurpadors de terres van assassinar i van expulsar les poblacions indígenes de la zona, en les dècades de 1970 i 1980, i es creu que ell és l’únic supervivent d’un grup assassinat durant un atac el 1995

Notícies relacionades

Es pot assenyalar que aquest home ja havia sigut localitzat el 1996 i ha sigut monitorat per Funai des d’aleshores. La seva cara, filmada el 1998, es va mostrar al documental brasiler 'Corumbiara'.

Funai té una política d’evitar el contacte amb grups aïllats i ha protegit la seva àrea des de la dècada de 1990. La reserva indígena de Tanaru va ser establerta legalment el 2015. Al lloc es deixen periòdicament eixos, matxets i llavors tradicionalment plantades pels indígenes, perquè l’home els trobi, assenyala Algayer, però clarament no vol tenir res a veure amb la societat en general-