Anar al contingut

Més de 20 anys sol

Les impressionants imatges de l'únic supervivent d'una tribu amazònica

L'home sembla que és l'únic que va aconseguir sobreviure a un atac de grangers el 1995

El Periódico

Les impressionants imatges de l'únic supervivent d'una tribu amazònica

Una agència brasilera ha captat imatges úniques d’un indígena que ha viscut sol en un bosc amazònic durant almenys 22 anys. Seminú i movent una destral vigorosament mentre fa caure un arbre, l’home, que s’estima que voreja els 50 anys, mai havia sigut filmat tan clarament i sembla estar en excel·lent estat de salut, tal com es veu al vídeo.

"Està molt bé, caçant, mantenint algunes plantacions de papaia, blat de moro”, explica a 'The Guardian' Altair Algayer, coordinador regional de l’agència indígena brasilera Funai, que opera a l’estat amazònic de Rondônia i que estava amb l’equip que va filmar el vídeo a distància. “Ell té bona salut i està en bona forma física al fer tots aquests exercicis”, va afegir.

Es creu que és l’únic supervivent d’una tribu aïllada. Caça porcs del bosc, ocells i mones amb arc i fletxa i atrapa preses en forats ocults plens de dogues (taules de fusta) afilades. Ell i el seu grup eren coneguts per cavar forats. Grangers i usurpadors de terres van assassinar i van expulsar les poblacions indígenes de la zona, en les dècades de 1970 i 1980, i es creu que ell és l’únic supervivent d’un grup assassinat durant un atac el 1995

Es pot assenyalar que aquest home ja havia sigut localitzat el 1996 i ha sigut monitorat per Funai des d’aleshores. La seva cara, filmada el 1998, es va mostrar al documental brasiler 'Corumbiara'.

Funai té una política d’evitar el contacte amb grups aïllats i ha protegit la seva àrea des de la dècada de 1990. La reserva indígena de Tanaru va ser establerta legalment el 2015. Al lloc es deixen periòdicament eixos, matxets i llavors tradicionalment plantades pels indígenes, perquè l’home els trobi, assenyala Algayer, però clarament no vol tenir res a veure amb la societat en general-