Operació il·legal

El doctor Bumbum fuig del Brasil després de la mort d'una pacient

La policia busca el 'mag' de la cirurgia plàstica, amb més de 650.000 seguidors a Instagram, després d'una operació il·legal de glutis

zentauroepp44366009 foto de facebook del doctor denis furtado  alias bumbum180718090616

zentauroepp44366009 foto de facebook del doctor denis furtado alias bumbum180718090616

1
Es llegeix en minuts
AFP

Denis Furtado presumia de fer màgia amb els cossos de les brasileres. Però després de la mort d’una dona a qui va practicar una cirurgia plàstica clandestina al seu apartament, el doctor Bumbum (cul) va desaparèixer.

La seva fama era gran, evident en els seus més de 650.000 seguidors a Instagram. I va ser a través d’unes amigues que la banquera Lilian Quezia Calixto es va animar a viatjar 2.000 km des de Cuiabá fins a Rio de Janeiro per sotmetre’s a un augment de glutis amb el polèmic material polimetilmetacrilat.

Furtado la va operar a l’àtic del seu apartamentan Barra de Tijuca, la Miami carioca, però poc després la dona va començar a trobar-se malament. Amb taquicàrdia i hipotensió, va ingressar a l’hospital diumenge i després de quatre parades cardíaques, va morir.

I el doctor Bumbum, de 45 anys, es va esfumar i està sent buscat per homicidi qualificat i associació criminal, ja que la seva nòvia, que segons els mitjans era també la seva assistent, està presa.

El segon país amb més cirurgies

La història va tenir forta repercussió, en el segon país amb més cirurgies plàstiques del món, després dels Estats Units.

La Societat Brasilera de Cirurgia Plàstica (SBPC) va repudiar ràpidament el cas i va denunciar que “la creixent invasió de l’especialitat per no especialistes ha promogut cada vegada més casos fatals com aquest”.

“No es pot fer un procediment plàstic dins d’un apartament. Hi ha moltes persones que venen una il·lusió, una fantasia per a pacients d’una forma no ètica i les persones, fragilitzades, se senten atretes moltes vegades per preus baixos, sense voler saber si serà en condicions adequades”, va dir a l’AFP el president de la SBPC, Niveo Steffen.

El cirurgià plàstic recorda, a més, que el material utilitzat per omplir amb biopolímers i polímers és molt perillós i ha causat problemes i fins i tot la mort de desenes de dones a l’Amèrica Llatina, amb casos especialment sonats a Veneçuela.

Notícies relacionades

El cas del doctor Bumbum revela “la banalització dels procediments estètics per professionals no especialitzats, que moltes vegades ni són metges i posen la població en risc”, va assenyalar.

Amb moltes preguntes encara en l’aire, el portal G1 assegura que el metge, que també operava a Brasília, va ser imputat quatre vegades per la Policia Civil del Districte Federal per exercici il·legal de la medicina i crims contra el consumidor.