robatoris amb força

Els atracaments més espectaculars a Catalunya dels últims anys

L'assalt a una joieria d'un centre comercial de Castelldefels se suma a la llista d'aquest tipus de delictes

Seqüència registrada per un vianant que mostra l’atracament.  / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’atracament a trets d’una joieria en un centre comercial de Castelldefels aquest dilluns passa a engrossir la llista de les més espectaculars accions delictives d’aquest tipus a Catalunya. Aquests són alguns dels que han aixecat més polseguera en els últims anys.

En un McDonalds. L’últim a tenir repercussió mediàtica. Va ser el 3 de juny passat . Uns atracadors van assaltar un McDonald’sMcDonald’s de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) i van colpejar i van lligar de mans amb brides els empleats. Van robar tots els diners acumulats durant la jornada i van fugir.

En una botiga de compravenda d’or. Batejats com la nova 'banda d’Horta', uns atracadors van assaltar a mà armada i a plena llum del dia una botiga de compravenda d’or al carrer del Secretari Coloma del barri de Gràcia de Barcelona. La van emprendre a cops de martell amb l’aparador fins que el van trencar i es van enfrontar amb algun transeünt pistola en mà. Va passar el 22 de febrer del 2017.

En una joieria. Una setmana abans del robatori anterior, els integrants de la mateixa banda van assaltar violentament una joieria del districte de Sant Andreu. Dos mesos després, els Mossos van aconseguir desarticular aquesta organització criminal, a la qual van atribuir 14 atracaments.

Atracament amb ostatges en un banc. Va passar en una sucursal bancària de Girona. Dos individus armats van intentar atracar en una oficina de CaixaBank i van agafar com a ostatges la directora, els altres quatre empleats i els clients presents. Finalment, al veure’s acorralats pels Mossos, van decidir entregar-se. Va ser l’abril de l’any passat.

Imatges de l’atracament i de l’alliberament d’ostatges a la sucursal de La Caixa del carrer de Pau Casals de Girona.  / ACN

Cop als Pink Panters. Aquesta vegada va ser un cop frustrat, ja que els GEO i la Policia Nacional van aconseguir detenir cinc membres de la banda internacional de lladres coneguda com a Pink Panters. Els lladres van assaltar el 5 d’agost del 2016 una joieria del passeig de Gràcia de Barcelona, on un d’ells, amb perruca i pistola, va trencar l’aparador per emportar-se anells i arracades. Però la policia els trepitjava els talons i els va aconseguir capturar.

Notícies relacionades

Abans de Nadal. Quatre persones van irrompre de manera violenta en una joieria d’un centre comercial de Barcelona i en van sostreure 210.000 euros en joies. Un guàrdia de seguretat els va perseguir i els lladres van obrir foc contra ell. El novembre del 2017 els Mossos d’Esquadra van aconseguir detenir un d’ells.

El fals atracament. Inicialment va ser un atracament en tota regla en un supermercat de la cadena Condis a Martorell, però finalment la regla es va trencar: els Mossos van esbrinar que la caixera estava implicada en el robatori. És a dir, que quan un home armat amb un ganivet i amb la cara tapada es va emportar tots els diners de la caixa, a l’empleada de l’establiment no la va agafar per sorpresa. El lladre era cosí del seu pare.

Temes:

Robatoris