operació dels mossos

Detinguts dos lladres experts en el 'mètode de la radiografia'

Els robatoris es van produir a Barcelona, Vic i Lloret de Mar

robo

robo

1
Es llegeix en minuts

Que hi ha amics de l’aliè que fan servir una radiografia per obrir portes no és ni de bon tros una llegenda urbana. Agents de de la comissaria de Nou Barris dels Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat a Badalona dos homes, de 26 i 45 anys i de nacionalitat xilena, com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a grup criminal i tres robatoris amb força en domicilis del districte d’Horta-Guinardó de Barcelona, Vic i Lloret de Mar.

Les Unitats d’Investigació d’Horta-Guinardó i Nou Barris van iniciar una investigació el mes d’abril passat arran d’un robatori amb força en un domicili de Barcelona i on, finalment, van aconseguir identificar els presumptes autors. Paral·lelament, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central també van investigar un altre robatori comès el mes de maig en un domicili de Vic on els lladres havien sigut sorpresos pel propietari, i on coincidia la descripció dels autors amb la del primer fet.

Una gran activitat

Els lladres tenien un ‘modus operandi’ especialment ràpid, ja que actuaven forçant els panys o utilitzant el mètode de la radiografia, emportant-se de l’interior dispositius electrònics, diners i joies. Els mossos han pogut concloure que els detinguts formen part d’un grup especialitzat en robatoris en domicilis amb una gran activitat, especialment en període estival. De fet, després de detenir-los al seu domicili de Badalona i registrar l’interior de la vivenda, els Mossos van poder relacionar els presumptes delinqüents amb altres robatoris i ampliar la investigació.

Tant és així que, a part dels detinguts, que serien els executors dels robatoris, els investigadors tenen indicis que aquests podrien haver obtingut el recolzament d’altres persones per a la venda dels objectes sostrets. Per aquest motiu no es descarten noves detencions.

Notícies relacionades

Els detinguts van passar a disposició judicial divendres passat i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs.