A Màlaga i Cadis

Cauen uns narcos que robaven altres narcos

Los membres d'aquest violent grup criminal es feien passar per policies per fer 'vuelcos' de droga

En l'operació s'han detingut set persones i s'han intervingut més de 1.700 quilograms d'haixix

2018-07-13 op confiance malaga 05-2

2018-07-13 op confiance malaga 05-2
2018-07-13 op confiance malaga 01-2

/

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil i la Gendarmeria Francesa han desarticulat una perillosa organització criminal dedicada al robatori d’importants quantitats de droga a altres grups criminals per distribuir-la posteriorment a Espanya i França. S’han detingut set persones, espanyols i francesos.

L’operació es va iniciar a finals de l’any passat, quan els investigadors van detectar una vivenda ubicada al terme municipal de Coín (Málaga), utilitzada com a pont d’entrada de droga des del Camp de Gibraltar fins a França i que freqüentaven membres d’un grup criminal francès.

Aquesta organització cometien robatoris de droga a altres narcotraficants fent servir vehicles d’alta gamma sostrets tant a Espanya com a França. Es feien passar per membres de les Forces de Seguretat de l’Estat tenint a la seva disposició documentació falsificada, armes de foc amb abundant munició i equipament policial.

Armes, droga i cotxes robats

Es pot destacar que, quan un dels esmentats transports de droga va ser detectat pels investigadors, membres de l’organització van iniciar una perillosa fugida per carretera que va acabar en un greu sinistre del vehicle conduït per un dels membres de xarxa. L’esmentat vehicle, en el qual es van trobar  248 quilograms d’haixix, havia sigut sostret a França i portava plaques de matrícula doblegades.

Una vegada recopilada tota la informació, els agents van decidir dur a terme la fase d’explotació de l’operació en la qual es va procedir al registre de dos domicilis.

Notícies relacionades

El primer es va fer a la vivenda ubicada a Coín, on es van trobar 93,5 quilograms d’haixix, dos vehicles robats, plaques de matrícules i documentació falses, així com armes i armilles antibales.

En l’altre registre dut a terme a La Línea de la Concepción (Cadis), es va trobar una 'guarderia' amb 1.400 quilograms d’haixix i una escopeta del calibre 12 que havia sigut robada l’any 2007.