Nombrosos antecedents

Tres detinguts, un de menor, per haver robat en vivendes del Vallès

Dos dels arrestats, de 19 anys i amb nombrosos antecedents, es feien passar per menors

zentauroepp24115787 barcelona 05 11 2013 mossos d  esquadra en el raval coche de180529181315

zentauroepp24115787 barcelona 05 11 2013 mossos d esquadra en el raval coche de180529181315

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres lladres –un de menor i dos de 19 anys– de nacionalitat xilena com a presumptes autors de diversos robatoris en vivendes de la comarca del Vallès Occidental (Barcelona) i per haver utilitzat identitats falses com si fossin menors d’edat.

El primer robatori que els atribueix la policia és del 15 de juny, quan es van emportar joies, rellotges, aparells electrònics i dos jocs de claus de vehicles d’un edifici de Bellaterra, a Cerdanyola del Vallès.

Van tornar tres dies després al mateix lloc per robar-hi de nou i es van apropiar de dos turismes, segons ha informat la policia catalana aquest dilluns en un comunicat.

El 23 juny es van produir dos delictes més en immobles de les Fonts, a Terrassa, però en un d’aquests van ser sorpresos pels propietaris i van fugir, una cosa que va permetre als investigadors obtenir la matrícula del cotxe, que era un dels sostrets a Bellaterra.

El 26 de juny els Mossos els van localitzar circulant per Sant Cugat del Vallès i el conductor, al tenir coneixement de la presència policial, va conduir de manera temerària, va xocar contra un vehicle policial i va fugir.

Una vegada es van identificar els autors, la policia va comprovar que acumulaven un gran nombre de detencions prèvies i sempre com a menors.

Identitat falsa

El 3 de juliol es va detenir un dels joves a Rubí, quan estava a punt d’entrar en una botiga de compravenda d’or portant joies que hauria robat amb força en un domicili de Castelldefels el 26 de juny, i li van trobar documentació en la qual figurava com a major d’edat.

Notícies relacionades

Els investigadors van deduir que havia utilitzat una identitat falsa en les detencions anteriors i el mateix dia van trobar als altres dos, també a Rubí, i van comprovar que un d’ells també era major d’edat i l’altre, que no portava identificació però sí que constava com a menor, va passar a disposició de Fiscalia de Menors.

La detenció de tots tres va permetre relacionar-los amb una temptativa de robatori a Sant Cugat el 13 de juny i el dia 28 al barri de Sarrià a Barcelona, on els Mossos els van interceptar i van recuperar els objectes robats.