ASSALTS A VIVENDES

Cau una banda que va cometre 102 robatoris en cases de la província de Girona

Els Mossos detenen sis persones, que ja han ingressat a la presó

La xarxa efectuava treballs de contravigilància per esquivar la policia

video 3371445 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal que presumptament va realitzar un centenar de robatoris en domicilis de la província de Girona, d’on es van emportar diners, joies i aparells electrònics.

Hi ha sis detinguts d’origen albanès i equatorià, veïns de Barcelona i Badalona, que s’investiguen per un delicte de pertinença a grup criminal i 102 robatoris amb força en domicilis.

La investigació es va iniciar el juliol del 2017 quan els Mossos van detectar diversos robatoris que seguien el mateix patró i van determinar que els cometia un mateix grup.

Els lladres disposaven de diferents vehicles –comprats de segona mà– per cometre els robatoris, amb els quals es desplaçaven per Catalunya fent servir tècniques de contravigilància per dificultar la tasca policial.

En grups de tres

Malgrat ser un grup format per unes deu persones, els robatoris sempre els efectuaven en grups de tres: un esperava al cotxe lluny de la casa en qüestió i els altres dos irrompien al domicili quan no hi havia ningú, sempre a la tarda.

El 25 de juny els agents van establir un dispositiu que va permetre practicar les detencions i es van realitzar set entrades i registres als domicilis que els arrestats tenien a Barcelona i Badalona.

Notícies relacionades

Els policies van intervenir joies, targetes SIM, telèfons i aparells electrònics, així com eines i peces de roba fetes servir en els robatoris.

El 27 de juny van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a sis d’ells i llibertat amb càrrecs per a uns altres dos, encara que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.