A TERRASSA

Mor a la presó 'el xèrif d'Olot', condemnat per quatre assassinats

Pere Puig Puntí va morir aquest dimarts com a conseqüència d'un càncer

17781043 59

17781043 59

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

El conegut com a ‘xèrif d’Olot’, Pere Puig Puntí, que va ser condemnat a 25 anys de presó per l’assassinat de quatre persones, va morir ahir dimarts al pavelló hospitalari penitenciari de Terrassa. Puig estava malalt de càncer.

L’home va ser condemnat per haver matat el 2010 l’amo de l’empresa Construccions Tubert, Joan Tubert, i el seu fill, Àngel, i dos empleats d’una oficina de la Caixa d’Estalvis del Mediterrani d’Olot. Segons van explicar llavors a EL PERIÓDICO fonts de la investigació, el mòbil dels assassinats va ser econòmic. L’autor del crim múltiple, que era caçador i tenia rifles i escopetes a casa, acabava de ser acomiadat de Construccions Tubert després de cinc mesos sense cobrar. La seva "bogeria" es va desencadenar un dia després d’anar a l’entitat d’estalvi per cobrar un taló sense fons amb els diners que li devien.

Confessió

Puig Puntí va ser detingut després d’assassinar els treballadors de la CAM, al coincidir amb una patrulla de la policia local que es va parar al veure el cotxe de l’agressor mal aparcat. "Acabo de matar quatre persones", va dir l’assassí als agents.

Notícies relacionades

Segons va declarar als Mossos durant la reconstrucció dels crims, la seva intenció era matar una cinquena persona.

L’agressor, que vivia amb el seu pare, era molt conegut a la Vall d’en Bas. Un veí del municipi que coneixia Puig des que era un nen ha explicat que era una persona "rara", tot i que no violenta, i ha apuntat que de nit, quan sortia de la feina, sortia a passejar disfressat de xèrif, amb una pistola i una estrella de mentida. D’aquí li va sorgir el sobrenom.

Temes:

Olot