text a telecinco

Carta íntegra de la víctima de 'La manada' a Ana Rosa Quintana en la qual crida a denunciar

"Això li pot passar a qualsevol, us ho asseguro", afirma la jove

zentauroepp43910748 madrid 22 06 2018 concentracion en el ministerio de justic180622222116 / JOSE LUIS ROCA

zentauroepp43910748 madrid 22 06 2018   concentracion en el ministerio de justic180622222116
zentauroepp43152732 manada180502183459

/

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Transcripció íntegra de la carta que la víctima de 'La manada' ha enviat a la periodista Ana Rosa Quintana, de Telecinco. En la missiva, la jove crida a denunciar qualsevol cas de violació o agressió sexual i agraeix el suport rebut per part de la seva família i de totes les persones que li han fet costat. Així mateix, demana no "fer" broma amb les violacions i crida a remoure la "mentalitat" de part de la societat. "Està molt bé condemnar uns fets, però tots hem de ser partícips del canvi", afirma.  

Aquesta és la transcripció: 

“Aquesta carta és d’agraïment.

Mama. Papa. Gràcies, no només pel suport, sinó per treure forces d’on no les teníeu i haver-me-les donat a mi. Gràcies per tot el que m’heu ensenyat i per tot el que m’ensenyareu. Però, sobretot, per no abandonar-me, ni abandonar-vos, per molt que volguéssiu.

Gràcies a les meves tietes, als meus oncles, als meus avis, i cosins, per fer-me veure que en això es basa una família, a ser-hi sempre, passi el que passi.

Vull també donar les gràcies a les meves persones, les meves elegides, les millors eleccions que he fet en aquesta vida, per donar-me suport, plorar amb mi, enfadar-nos perquè no tenia sentit el que sentia, per riure, per fer-me veure que el millor i el pitjor de la vida s’ha de compartir; per odiar i sobretot per estimar. Vosaltres m’aixequeu.

"Tant de bo no us hagués conegut"

També vull donar les gràcies a totes les persones que m’han ajudat en aquest camí. Tant de bo mai no us hagués conegut, però la vida és així i et porta a les millors persones en els pitjors moments. I això és per alguna cosa.

Tant de bo mai no t’hagués conegut, amiga, de veritat, però gràcies a això tinc una persona imprescindible en la meva vida. Companya de batalla, que sé que no ens oblidarem mai.

També voldria agrair a tota la gent que, sense conèixer-me, es va manifestar a Espanya i em va donar veu quan molts me la van intentar treure. Gràcies per no deixar-me estar sola, per creure’m, germanes. Gràcies per tot.

De cor, gràcies a tothom que ha parlat de mi un segon per repudiar el que va passar. A les associacions, persones del carrer, personalitats polítiques, famosos, periodistes que m’han respectat i en general a tothom que s’hagi preocupat per mi. Gràcies per fer-me sentir una altra vegada part de la societat, en la qual sembla que si et violen has de portar el cartell de violada enganxat al front. Gràcies per lluitar, cridar, plorar i recolzar-me en aquesta causa.

"Gràcies per fer-me sentir una altra vegada part d’una la societat en què sembla que si et violen has de portar el cartell de violada enganxat al front"

Víctima de 'La manada'

Finalment, per a mi, el més important: denunciar. "Ningú ha de passar per això. Ningú no s’ha de lamentar de beure, de parlar amb gent en una festa. D’anar sola a casa o de portar una minifaldilla. Ens hem de lamentar tots de la mentalitat que té aquesta societat, en què això li pot passar a qualsevol, us ho asseguro.

Aneu amb compte amb el que dieu. No sabeu quantes vegades he sentit parlar de 'la noia dels Sanfermines', sense saber que aquesta noia era la que estava asseguda al teu costat. I per cert, no soc 'la noia dels Sanfermines', soc la filla, la neta, l’amiga.. i potser aquest 'de' sou un de vosaltres. Així que, si us plau, penseu abans de parlar.

Igual que estem mentalitzats i no fem broma sobre malalties, no podem fer broma sobre una violació. És indecent. Està a les nostres mans canviar-ho. Si us plau, només demano que, per molt que penseu que no us creuran, denuncieu. Us puc assegurar que tot el camí que s’ha de recórrer no és plat de bon gust, però ¿què hauria passat si jo no hagués denunciat? Penseu-ho.

"¿Què hauria passat si jo no hagués denunciat? Penseu-ho"

Víctima de 'La manada'

Notícies relacionades

"Està molt bé condemnar uns fets, però tots hem de ser partícips del canvi", afirma. Personalment, que el meu cas hagi remogut la consciència d’una persona o hagi donat forces a altres persones per lluitar, em satisfà.

"Que el meu cas hagi remogut la consciència d’una persona o hagi donat forces a altres persones per lluitar, em satisfà"

Víctima de 'La manada'

Per a totes les dones, homes, nenes, nens, que estan passant per una cosa semblant: se’n pot sortir. Deveu pensar que no teniu forces per lluitar, però us sorprendria saber la força que tenim els éssers humans. Expliqueu-ho a un amic, a un familiar, a la policia, en un tuit. Feu-ho com vulgueu, però expliqueu-ho. No us quedeu callats, perquè si ho feu, els esteu deixant guanyar a ells.