després de la llibertat provisional

La jutge del primer cas d'abusos de 'La manada' també dicta mesures cautelars

La titular del jutjat de Pozoblanco imposa als quatre acusats una ordre d'allunyament de 500 metres

zentauroepp43135052 manada180501181719

zentauroepp43135052 manada180501181719

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Pozoblanco, Eva Sesma, ha dictat mesures cautelars contra quatre membres de 'La manada' imputats per un cas d’abusos a una noia a la localitat cordovesa, que va passar dos mesos abanscas d’abusos que els mateixos individus i un més agredissin sexualment una jove madrilenya als Sanfermines del 2016. La jutge ha ordenat a aquestes persones que no s’acostin a 500 metres de la víctima, al seu domicili, lloc de treball o qualsevol altre lloc freqüentat per ella.

La jutge també prohibeix als investigats establir qualsevol tipus de comunicació amb la víctima, ni directament ni a través de terceres persones. I manté aquest veto encara que la mateixa víctima accedís a parlar amb ells. 

Notícies relacionades

El cas de Pozoblanco va sortir a la llum pública després de conèixer-se els fets dels Sanfermines del 2016, pels quals els cinc membres de 'La manada' van ser condemnats a nou anys de presó per abusos sexuals, però no per violació. La sentència va desencadenar una onada d’indignació a tot Espanya que es va veure avivada la setmana passada després que el tribunal del’Audiència de Navarra decretés la llibertat provisional per als condemnats. Segons els magistrats de Pamplona, no hi ha risc de fuga, ni la possibilitat que els reus reincideixin. Els acusats esperaran a casa seva que es resolguin els recursos contra la sentència.  

Ha sigut precisament arran d’aquesta decisió de deixar lliures els condemnats el motiu pel qual ha actuat la jutge de Pozoblanco. La magistrada afirma que hi ha "indicis" suficients per considerar que quatre dels membres de 'La manada’ (Alfonso Jesús Cabezuelo, Jesús Escudero, Antonio Manuel Guerrero i José Ángel Prenda) van dur a terme l’1 de maig del 2016, durant les festes de Pozoblanco,  actes "que van atemptar contra la llibertat sexual de la víctima". Els acusats van gravar  vídeos amb tocaments a la víctima i els van compartir en dos grups de Whatsapp.

Temes:

La Manada