A Vitòria

Un any de presó per a una mare que va pegar a la directora d'una escola

La dona la va agredir quan va acudir a una entrevista per un problema que havia tingut la seva filla, de dos anys, el dia anterior

zentauroepp38030009 mazo de juzgado justicia juez juicio tribunal foto 123180509113030

zentauroepp38030009 mazo de juzgado justicia juez juicio tribunal foto 123180509113030

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un jutjat de Vitòria ha condemnat a un any de presó una mare que va bufetejar i va donar dos cops "forts" a l’esquena a la directora de l’escola pública on estudiava la seva filla a Vitòria al considerar-la culpable d’un delicte d’atemptat a un funcionari públic o docent i un altre de lesions lleus.

Els fets van ocórrer l’abril del 2017, quan la processada i el seu marit van acudir a l’escola per parlar amb la directora d’un problema que la seva filla –de dos anys en aquell moment– havia tingut el dia anterior.

El Jutjat Penal número 2 de Vitòria considera provat que mentre parlaven al vestíbul la dona, "amb ànim de menyscabar la seva integritat física i menyspreant l’autoritat inherent als funcionaris docents", va donar una bufetada a la galta a la directora i quan aquesta es va girar per marxar, li va donar dos cops "forts" a l’esquena que li van causar eritemes.

Atemptat a un funcionari públic

En la sentència, a què ha tingut accés Efe, el jutge conclou que l’acusada "va agredir de manera directa i molt agressiva la directora" i que va actuar amb "intenció de lesionar".

Per això condemna la mare –d’origen subsaharià– a un any de presó per un delicted’atemptat a un funcionari públic o docent i al pagament d’una multa de 320 euros per un delicte de lesions lleus. L’encausada, a més, haurà d’indemnitzar la professora amb 72 euros més interessos en concepte de responsabilitat civil.

En la sentència el magistrat analitza també la declaració del marit, que en el judici va mantenir una "versió exculpatòria" que segons la seva opinió "no resulta creïble ni versemblant", per la qual cosa deduirà el seu testimoni i el remetrà al Jutjat de Guàrdia de Vitòria, perquè l’investigui per un possible delicte de fals testimoni a l’entendre que en el judici "va faltar a la veritat en la seva declaració".

Satisfacció al centre

El jutge afirma que el matrimoni va mantenir en el judici una "versió idèntica" però que les seves versions "es veuen clarament desvirtuades per totes les proves efectuades".

Notícies relacionades

L’advocat del Departament d’Educació, que ha representat la directora agredida, considera que la sentència és "clara, proporcional i motivada". En declaracions a Efe, valora que el jutge "doni la raó" a les seves tesis i afegeix que tant el centre educatiu com els seus professors se senten satisfets.

El lletrat destaca així la "transcendència social" que s’hagi condemnat la mare per un delicte contra l’autoritat.