Informe

Espanya, entre els països amb menys condemnes als tribunals europeus

La ràtio de sentències condemnatòries del TEDH és inferior a la de països com Bèlgica, Àustria i Suïssa

zentauroepp38030009 mazo de juzgado justicia juez juicio tribunal foto 123180509113030

zentauroepp38030009 mazo de juzgado justicia juez juicio tribunal foto 123180509113030

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya és un dels països de la Unió Europea amb menys reclamacions i condemnes als tribunals europeus, segons informa una estadística del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Així, en relació amb la seva població, Espanya figura entre els països amb menys reclamacions davant delTribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Amb això, la ràtio espanyola de sentències condemnatòries del TEDH per habitant és similar a lad’Alemanya, Holanda o el Regne Unit i inferior a la d’Àustria, Bèlgica, Itàlia o Suïssa.

A més, Espanya és en la mitjana europea quant a sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per incompliment dels tractats.

Així ho assenyalen les dades recollides a l’informe ‘Espanya davant dels tribunals de justícia europeus. Una visió a través de les dades estadístiques’, que la Secció d’Estadística del Consell General del Poder Judicial ha publicat avui.

Notícies relacionades

El TEDH és un tribunal internacional competent per conèixerdemandes individuals o estatals fonamentades en violacions dels drets civils i polítics enunciats al Conveni Europeu per a la Protecció de Drets Humans, que Espanya va firmar el 1977 i va quedar ratificat el 26 de setembre de 1979, una vegada aprovat per les Corts Generals.

Entre el 2014 i el 2017, la mitjana anual de reclamacions amb origen a Espanya assignades a una formació judicial va ser de 622. Posada en relació amb la població del país, aquesta xifra dona una ràtio de 0,14 demandes assignades per cada 100 habitants, molt inferior a la mitjana del conjunt dels estats signants del conveni (0,64) i similar a la de França i Bèlgica.