VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut per agredir amb un matxet la seva dona a Múrcia

Posteriorment va fugir amb el fill de tots dos

La policia local va procedir al seu arrest a Almeria

machismo

machismo / CURTO DE LA TORRE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Local de Múrcia ha detingut un individu peragredir la seva dona colpejant-la amb un matxet al braç a Javalí Viejo i, a continuació, fugir amb el seu fill menor d’edat que tenen en comú, segons fonts del cos citat.

Els fets van tenir lloc aquest dijous a les 22.45 hores, quan la Sala 092 va enviar una unitat de la policia local a la pedania de Javalí Viejo, on una dona havia sigut agredida pel seu espòs, segons una trucada.

Una vegada al lloc, la unitat policial va ser requerida per la víctima que va informar els agents que havia discutit amb el seu espòs al matí al domicili conjugal. La dona havia marxat per por a casa d’una amiga, on s’havia presentat el seu espòs amb un matxet, amenaçant-la de mort i colpejant-la al braç. A continuació, l’individu va agafar el fill de tots dos, de nou anys, i va marxar amb ell en el seu vehicle.

Els agents van comunicar a la resta d’unitats policials les característiques de l’agressor i va ser localitzat per una patrulla circulant per l’avinguda Ciudad de Almería.

Els agents van interceptar l’individu i van trobar a l’interior de l’automòbil el seu fill, que plorant va indicar que volia anar amb la seva mare. A més, l’home portava al costat del fre de mà un matxet en una funda i un ganivet de cuina.

Per tot això, la policia local va procedir a detenir-lo i traslladar-lo a la comissaria del districte del Carmen, on es van instruir diligències per violència de gènere i el menor va quedar sota la custòdia de la mare.

Disminueix un 0,5% el nombre de víctimes

Notícies relacionades

Aquest divendres s’ha publicat l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del primer trimestre, que conclou que el nombre de dones víctimes va disminuir un 0,5% -fins a les 37.829- respecte al mateix període de l’any anterior. També van augmentar un 2,3% les condemnes a maltractadors, fins a les 8.892.

De les dades es desprèn que en aquest període, els òrgans judicials espanyols van dictar 12.975 sentències penals per violència masclista, de les quals el 68,5% (8.892) van ser condemnatòries, la qual cosa suposa un increment de 2,3 punts.