ACCIDENT MARÍTIM

Mor una dona durant un rescat marítim davant la costa de Tarragona

El fort onatge va dificultar el remolc de l'embarcació avariada, que va acabar bolcant

port ametllademar2

port ametllademar2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona ha mort aquesta matinada durant les tasques de rescat de l’embarcació d’oci en què navegava davant la costa de Calafat (Tarragona), segons ha confirmat Salvament Marítim en un comunicat. A més, tres persones més han resultat ferides.

Els quatre ocupants de l’embarcació, que era nova, havien sortit a estrenar-la quan van patir una avaria i van quedar a la deriva. Un dels afectats va alertar a les 22.30 hores aSalvament Marítim que el vaixell, de motor i vuit metres d’eslora, havia patit una avaria (se li va trencar la corretja del motor) i s’havien quedat sense bateria, amb la qual cosa tampoc tenien llums. Tampoc va poder indicar la seva localització GPS i desconeixia la posició exacta.

Després de l’avís, el servei de rescat es va posar en marxa, i va aconseguir localitzarl’embarcació a sis milles de la costa poc abans de la 1.30 hores d’aquesta matinada. Durant l’operació de remolc i a causa del fort onatge, el vaixell va començar a omplir-se d’aigua i va acabar bolcant, amb la qual cosa van caure a l’aigua els quatre ocupants. Un d’ells, la dona morta, no va sortir a la superfície i un bussejador de Salvament es va tirar al mar a buscar-la mentre es demanava recolzament aeri.

Notícies relacionades

El bussejador va aconseguir trobar la dona, però ja havia entrat en parada cardiorespiratòria. Va ser traslladada en helicòpter fins a Reus, però per desgràcia no se la va poder reanimar i ja a terra el personal mèdic va confirmar la seva mort.

Els tres ferits van ser traslladats al port de l’Ametlla de Mar, on van ser atesos per hipotèrmia. Van ser donats d’alta quan es van recuperar.