Detinguts dos policies locals d'Estepona per la violació d'una jove

Van conèixer la noia després de parar-la, juntament amb dos amics, poc abans en un control d'alcoholèmia

zentauroepp43469020 graf4591  vitoria  espa a   24 05 2018   fotograf a facilita180530121935

zentauroepp43469020 graf4591 vitoria espa a 24 05 2018 fotograf a facilita180530121935 / Policia Naciona

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Policia Nacional investiga dos agents de la Policia Local d’Estepona (Màlaga) per la suposada violació d’una noia de 18 anys que van interceptar aquest cap de setmana en un control d’alcoholèmia a la localitat i amb la qual suposadament van acabar de festa. Els dos agents, de 37 i 38 anys, ja han sigut detinguts aquest mateix dilluns i estan sent investigats pels delictes d’agressió sexual, contra la salut pública, d’amenaces i prevaricació, encara que falta determinar el grau de participació de cada un en la suposada violació.

Tot va ocórrer dissabte a la nit, quan la noia i dos amics més, que havien anat de festa després d’acabar uns exàmens, tornaven a casa amb cotxe i van ser interceptats en un control policial pels dos agents. La persona que conduïa va donar positiu en alcohol, per la qual cosa els agents el van comminar a deixar el lloc a un altre acompanyant. Cap de les altres dues persones no va poder fer-se càrrec del vehicle, per això els agents van indicar al propietari que deixés el cotxe aparcat i a continuació els van demanar un taxi perquè els traslladés al seu domicili. Segons algunes fonts, ells van demanar que els traguessin la multa a canvi de convidar-los a una festa, mentre els agents s’oferien a portar-los el vehicle intervingut a casa seva al acabar el seu torn.

Notícies relacionades

La denunciant va relatar posteriorment als investigadors que, pocs minuts després que els tres amics arribessin al seu domicili, els dos agents es van presentar a casa seva amb el seu cotxe particular i no amb el dels nois. “Després de mantenir una breu conversa amistosa”, els policies encara uniformats van proposar-los pujar al pis“i aquests van accedir perquè que eren policies”. Una vegada a l’interior, suposadament els agents van induir la noia a consumir droga i després almenys un dels policies va abusar d’ella.

Diumenge al matí, la noia va acudir a l’hospital Costa del Sol per denunciar els fets, per la qual cosa es va activar el protocol per agressió sexual i es va avisar la Policia Nacional. Després d’obtenir el testimoni de tots els possibles testimonis, els investigadors van alertar la Policia Local d’Estepona perquè detingués un dels dos homes i la Policia Nacional detenia l’altre implicat, que era a casa seva.