A Barcelona i Tarragona

Cop dels Mossos als lladres de dones grans

Detingut un lladre que robava joies a dones grans i dos més que furtaven targetes de crèdit

ladron-de-ancianas

ladron-de-ancianas

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per partida doble. Els Mossos d’Esquadra han detingut un lladre que robava joies a dones grans als portals de les seves cases i, d’altra banda, també han aconseguit arrestar un home i una dona que sostreien les targetes de crèdit també a dones grans per després estafar-les.

Al primer d’aquests lladres se li atribueixen almenys set robatoris amb violència a dones grans, que assaltava quan entraven al portal de casa seva, totes elles a Barcelona.

El detingut, que ha ingressat a presó per ordre judicial, entrava amb les víctimes al portal de casa sevasimulant que parlava pel telèfon mòbil, pujaven amb l’ascensor junts i aprofitava llavors per arrencar-los d’una estrebada les joies abans de fugir corrent.

Al districte de l’Eixample

Segons han informat aquest diumenge els Mossos, el detingut, de nacionalitat colombiana i establert a Barcelona, va utilitzar aquest mateix modus operandi almenys en set ocasions en edificis del districte de l’Eixample pròxims al seu domicili, i en tres dels casos les víctimes van patir lesions.

La investigació es va iniciar a l’abril quan es van acumular diverses denúncies de dones grans que narraven sempre el mateix mètode del lladre.

Els investigadors van aconseguir identificar l’autor dels fets dimarts passat i el van detenir als voltants de la seva vivenda, on, sota ordre judicial de registre, van trobar la roba que utilitzava en els robatoris i algunes de les joies sostretes, valorades en uns 10.000 euros.

A Vilafortuny

Pel que fa a l’altre cop als lladres d’àvies, els Mossos van detenir el passat 31 de maig un home de 30 anys i una dona de 29 aVilafortuny (Tarragona), tots dos de nacionalitat romanesa, per un delicte de pertinença a grup criminal, estafes bancàries i furt.

La parella formava part d’una banda especialitzada d’estafadors que ufeien servir targetes de crèdit prèviament robades i es movien per tot el territori espanyol. Aquestes detencions s’engloben en una investigació iniciada fa mesos i que a l’abril va permetre identificar tres integrants del grup i resoldre tres delictes a Terrassa i un al Vendrell.

Notícies relacionades

Els detinguts es movien per supermercats i centres comercials, on observaven les possibles víctimes mentre feien cua per pagar a les caixes. Quan els clients introduïen el número PIN per pagar, els detinguts memoritzaven les xifres i després seguien les víctimes per robar-los les targetes de crèdit. Després la feien servir per treure diners en caixers automàtics, fer compres d’import elevat o, fins i tot, per demanar préstecs bancaris.

El grup es movia per tot Espanya i arran de la investigació els Mossos van detectar que s’havien desplaçat al sud de Catalunya per dur a terme les seves activitats delictives especialment a Cambrils. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.