TOTA LA NIT CREMANT

Incendi a la panificadora de Mercadona a València

El sinistre no ha causat ferits entre els treballadors de la planta

1c357212-c641-404c-b092-927af1f05ced-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Un enorme incendi, que es va iniciar poc abans de la mitjanit de dimecres i ha estat actiu tota la nit, ha arrasat bona part de Forvasa, la panificadora de Mercadona a València sense que hi hagi hagut danys personals.

Les flames i el fum que ha provocat el foc han estat visibles des de desenes de quilòmetres al voltant, però l’incendi ja està controlat.

Prop de 80 persones

Prop de 80 persones es trobaven a l’interior de la nau de la localitat valenciana de Puzol on van començar les flames i, segons el Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana, a la 1.36 de la matinada van sortir els últims treballadors, tot i que eren els de les oficines.

Incendi a la panificadora de Mercadona a València / MIGUEL LORENZO

Sis dotacions del consorci provincial de bombers van acudir al polígon on hi ha la fàbrica on han arribat a estar treballant prop de 45 persones alhora.

L’empresa és part del grup Mercadona, que té altres panificadores i ja està reorganitzant la producció per proveir tots els supermercats que proveïa Forvasa (Forns Valencians SA).

Visita de Juan Roig

Juan Roig, amo de la cadena de supermercats líder a Espanya, va acudir a primera hora del matí als voltants de la fàbrica per seguir l’evolució de l’incendi i Ariana González, la directora general de l’empresa, va confirmar que no afectarà la plantilla, que és de 540 empleats.

"Hem traslladat a tots els treballadors tranquil·litat i que tots els llocs de treball estan assegurats. Els resituarem en altres empreses del grup", va anunciar. La idea, en principi, és construir una altra fàbrica al mateix lloc.

Façana de la panificadora en la qual s’ha produït en incendi / MIGUEL LORENZO

José Manuel Basset, inspector en cap del Consorci de Bombers, va explicar que "la causa és una cosa que està investigant la policia científica, l’origen ha estat la zona sud, on hi ha els forns".

Notícies relacionades

També va assenyalar que el seu primer objectiu va ser "protegir les estructures més sensibles i el primer, la zona on s’emmagatzema l’amoníac líquid que manté fredes les cambres frigorífiques, també hem aïllat la zona de productes químics per evitar gasos tòxics". "L’incendi està controlat, però hi ha zones que encara són inaccessibles, com la zona central, on la coberta es va col·lapsar molt aviat".

"Sembla que el pla d’evacuació va funcionar bastant bé i quan vam arribar ja estaven tots fora i això ens va facilitar la feina", va assenyalar l’inspector. També va comentar que la fàbrica té uns 30.000 metres quadrats de superfície i el 80% està afectat d’una manera o una altra".