Ubicada a Nou Barris

Cau una xarxa que ocupava pisos a Barcelona per després revendre'ls

La banda també robava la mercaderia de camions de la Zona Franca i conreava marihuana en vivendes

Mossos d'Esquadra han detingut nou homes i tres dones, la majoria de nacionalitat espanyola

mossos

mossos

3
Es llegeix en minuts
Felipe Valenzuela

Els Mossos d’Esquadra van desarticular fa uns dies una organització criminal ubicada al districte barceloní de Nou Barris, entre els barris de Can Peguera i Turó de la Peira, per presumpte tràfic de drogues, robatori de camions i ocupació de pisos buits que després revenien a terceres persones. 

En l’operació van ser detingudes 12 persones –nou homes i tres dones–, de les quals cinc van ingressar a la presó i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs. El dispositiu, coordinat per la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona i la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris, va comptar amb la participació de 200 agents dels Mossos. Es van decomissar més de 32 quilos de marihuana, sense comptar el producte ja venut (amb un valor al mercat negre de 37.000 euros); petites dosis de cocaïna preparades per a la venda; una arma de foc, diverses armes simulades, un aparell que facilitava el robatori de vehicles i multitud d’objectes sostrets en els robatoris.

Entre 21 i 50 anys

El membre més jove de l’organització tenia 21 anys, mentre que el més gran arribava als 50. Gran part dels integrants del grup eren espanyols i actuaven a les ordres d’un criminal conegut al districte.

Els Mossos van seguir els traficants durant vuit mesos. "Intentaven treure crèdit de qualsevol activitat", ha explicat en roda de premsa aquest dijous el sergent Eduardo Rodríguez. "Van començar assaltant camions que sortien de la Zona Franca i venien la mercaderia al mateix districte. Hem interceptat quatre pisos a Nou Barris on hi havia plantacions de marihuana", ha apuntat. Pel que sembla, els integrants del clan veien el líder "com una mena d’ídol". Era ell qui decidia on i com actuar i a qui s’emportaria", ha afirmat Rodríguez.

El grup va arribar a assaltar set camions, i també va cometre tres robatoris de vehicles i sis robatoris en bars i botigues, on forçaven l’entrada o estampaven cotxes per entrar, a Barcelona i municipis com Martorell i Igualada. 

Les ocupacions

S’havien especialitzat també enl’ocupació il·legal d’immobles, la majoria propietat d’entitats bancàries, per després vendre’ls a terceres persones per preus d’entre 800 i 1.200 euros. Un dels membres del grup treballava en una empresa de manteniment de pisos i aprofitava per informar el líder dels pisos que quedaven buits: feia còpies de les claus de la porta i, si el domicili tenia alarma, li facilitava la contrasenya.

En total, es van trobar quatre immobles ubicats a Nou Barris, dels quals un està al carrer del Cadí i un altre al de Travau, als barris de Can Peguera i Turó de la Peira. També es va trobar un pis ocupat a Igualada.

Si no aconseguien ningú que els els comprés, destinaven els pisos a plantar marihuana. "Les plantacions per si mateix són il·legals però les perseguim sobretot pel mal que generen", ha relatat el sergent. "Provoquen inseguretat entre les persones de l’edifici. Els veïns d’un dels blocs estaven molt alarmats, ens hem trobat fins i tot una arma de foc que s’utilitzava per protegir aquestes plantacions. També es crea una situació de perill que pot arribar a provocar incendis per les immenses instal·lacions de llum", ha apuntat. 

Registre

Notícies relacionades

El Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona va autoritzar l’entrada i registre d’11 domicilis. 

Als arrestats els imputen delictes contra la salut pública, sis robatoris amb força en establiments comercials, tres robatoris de vehicles, set robatoris de mercaderies de camions estacionats en polígons industrials, tinença d’armes de foc, conducció temerària i pertinença a organització criminal.

Temes:

Okupes Drogues