El 50% disculpa l'agressor

La meitat dels espanyols creuen que l'alcohol és el causant d'una violació

El 15% creu que si la víctima ha estat agredida mentre estava borratxa, ella té part de culpa "per haver perdut el control"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un de cada dos espanyols, el 50% en el cas dels homes i el 45,6% en el de les dones, consideren quel’alcohol  és sovint el causant d’una violació, i el 15% creuen que si la víctima ha estat agredida mentre estava borratxa, ella té part de culpa "per haver perdut el control".

Així ho posa de manifest la primera enquesta sobre la 'Percepció Social de la Violència Sexual’ elaborada per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, que lamenta que la meitat de la població tingui una opinió que "implica eximir de culpa l’agressor", la qual cosa demostra la necessitat de "continuar educant i sensibilitzant la ciutadania" en aquesta matèria.

L’estudi, realitzat a través de 2.465 entrevistes, revela, a més, que quatre de cada deu homes i un terç de les dones pensa quel’assetjament sexual  en el treball acabaria "si simplement" ella demanés que parés.

Amb tot, el 86,9% descarta que la víctima tingui alguna responsabilitat quan pateix aquesta violència en l’àmbit laboral, si bé un de cada quatre homes i una de cada sis dones diu que solen exagerar al referir-se a aquest tipus d’agressions.

Notícies relacionades

Malgrat que la immensa majoria condemna qualsevol tipus de violència sexual contra la dona, especialment les dones i de generacions joves, el cert és que dos de cada deu entrevistats no veuen necessari castigar per llei el sexe no consentit dins de la parellael sexe no consentit dins de la parella, percentatge que s’eleva al 30% en el supòsit de tocar-la sense permís i al 52,5% en el de besar-la en contra de la seva voluntat.

El que sí que ha de ser sempre penat per al 93,2% és donar de manera deliberada a una víctima alcohol o drogues per poder mantenir relacions sexuals amb ella.