Investigació de la UDEF

La mansió de 20 milions del magnat del petroli detingut

La Policia busca proves de blanqueig a la finca La Losilla, propietat de José Roberto Rincón, fill del dirigent de PDVSA Roberto Rincón

mansin-jos-roberto-rincn

mansin-jos-roberto-rincn

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Juan José Fernández
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) de la Policia Nacional registren aquest dimecres la mansió i les instal·lacions circumdants de la finca madrilenya La Losilla, propietat del milionari veneçolà José Alberto Rincón, que ha sigut detingut al començament del dia en el transcurs d’una operació contra el blanqueig de diners procedents de la petroliera estatal veneçolana PDVSA.

El detingut és fill d’Alberto Rincón Fernández, exdiriente de PDVSA reconvertit en subministrador de béns i equips per a la petroliera. El registre, demanat per la Fiscalia Anticorrupció i realitzat per ordre del Jutjat d’Instrucció 27 de Madrid, es duu a terme a la finca La Losilla, al terme de Villarejo de Salvanés, localitat agrària del sud de Madrid.

La finca acull una de les mansions més luxoses d’Espanya, amb 2.800 metres quadrats habitables i 400 hectàrees de bosc mediterrani en ple Parc Natural de l’Alt Tajo. Dedicada al principi a escenari d’esdeveniments, es va reconvertir en casa familiar quan la van adquirir els Rincón. El seu valor està estimat en 20 milions d’euros, segons fonts policials. A la finca passa llargues temporades María Lila Rincón, mare del detingut, que també ha sigut detinguda aquest dimecres, durant el registre policial. El fill posseeix una altra casa familiar a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón.

Indagacions als Estats Units

Notícies relacionades

El jutjat madrileny investiga el suposat blanqueig després de rebre el cas des del Jutjat Central d’Instrucció 3 de l’Audiència Nacional, la titular del qual és Carmen Lamela. El jutjat segueix, entre d’altres, les activitats de la societat Tradequip Inspección i Logística, agermanada amb una altra del mateix nom i amb seu als Estats Units.

Els Racó i Tradequip ja van ser investigats en aquell país el 2015 pel suposat pagament de suborns a funcionaris per a l’obtenció de contractes de PDVSA. El cas li ha costat la presó a l’excap de PDVSA. Aquell cop, les autoritats nord-americanes van rastrejar l’origen de més de 1.000 milions de dòlars en beneficis. I també en aquella ocasió van haver d’indagar en una altra finca similar, The Woodlands, aquesta vegada a Houston (Texas).